Proje kapsamında, 19 Ekim 2022 tarihinde Söke Şehit Faruk Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Okul Müdürü Mahmut Civelek başkanlığında bir ön toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Söke Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa İberya Arıkan, Söke İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Pınar Zarif Tapkan, Üniversitemiz Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yavuz Kılıç, Müdür Yardımcısı Hüseyin Soner Biçer ve öğretmenler katıldı.

Söke Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanan “Üniversiteyle Buluşuyorum” projesi ekibinde Söke Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa İberya Arıkan, Söke İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Pınar Zarif Tapkan ve Söke Şehit Faruk Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Hüseyin Soner Biçer yer aldı.

Lise öğrencileri ile üniversite öğrencilerini farklı platformlarda bir araya getirmeyi temel alan projede; her iki eğitim kurumu için de eleştirel düşünebilen, araştırabilen, birlikte iş yapabilme becerisine sahip, aktif ve lider ruhlu, toplum hakkında fikir üretip normatif problemlere çözüm önerileri sunabilen bireyler yetiştirilmesinin amaçlandığı ifade edildi. Bu hedeflere uygun olarak öğrencilere kariyer basamakları hakkında bilgiler sunacak hukuk, etik ve bilim alanında söyleşiler ve paneller düzenlenmesine karar verildi. Ayrıca toplumsal birlik ve dayanışmanın sağlanması amacıyla bir sosyal sorumluluk faaliyeti olarak Söke’deki bir köy okulu ile ilgili yardım çalışması yürütülmesi kararlaştırıldı. “Üniversiteyle Buluşuyorum” projesi basketbol, voleybol ve futbol turnuvalarının da yer alacağı gençlik şenlikleri ile sona erecek.

Sosyal sorumluluk projesinde yer alacak öğrenciler ve eğitim kurumlarının temsilcileri ile 9 Kasım 2022 tarihinde Söke İşletme Fakültesi’nde  toplantı gerçekleştirildi. Söke İşletme Fakültesi, Yapay Zeka Topluluğu’nun yönetim kademesindeki öğrencilerin oluşturduğu sosyal sorumluluk projesi temsilcileri, lise yöneticileri ve öğrenci temsilcileriyle tanışarak sonraki adımlar hakkında planlamalar yaptı.