Aydın'ın Germencik, Kuşadası, Söke ilçeleri ile Kirazlı, Gümüşyeni ve Sazlı mahallelerini (Köyler) içine alan Kuşadası RES projense kaynak oluşturacak olan GES projesi çevreciler, yöre sakinleri ve siyasilerin tepkisini çekmiş ve eylemler düzenlenmişti.

7 Mart tarihinde yapılacak olan Halkın Katılım Toplantısı'nın ise ertelendiği bildirildi. Proje ile ilgili kaygıların giderilmesi amacıyla toplantının ertelendiğini duyuran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yaptığı duyuruda "Aydın İli Germencik, Kuşadası, Söke İlçeleri Kirazlı, Gümüşyeni ve Sazlı Mahalleleri Mevkii’nde, Akış Enerji Yatırım Üretim ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan 103,5 MWm/103,5 MWe Kuşadası Rüzgar Enerji Santraline Yardımcı Kaynak Güneş Enerji Santrali (Yardımcı Kaynak Kapasitesi: 35,2253 MWm / 35,2253 MWe, Toplam Tesis Kapasitesi: 138,7253 MWm / 103,5 MWe) projesine ilişkin ÇED Yönetmeliği’nin 9.maddesi gereğince ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 07.03.2022 tarihinde yapılması planlanan Halkın Katılımı Toplantısı, söz konusu projede kullanılması planlanan alanların arazi vasıf ve sınıflarının tekrar tespit edilmesi, sosyal ve çevresel etkilerinin tekrar değerlendirilmesi ve projenin ilerleme sürecindeki kaygıları ortadan kaldıracak teknik çalışmalar yapılmasına ihtiyaç duyulması nedeniyle ileri bir tarihe tarihine ertelenmiştir.

Bu itibarla yapılacak olan Halkın Katılım Toplantısının tarihini, saatini yerini ve konusunu belirten ilanlarla ÇED Yönetmeliği’nin 9. Maddesi gereğince ayrıca duyuru yapılacaktır” denildi.