Aydın’da 42 yıldır esnaflık yapan Halis Günday, başarısını dürüstlüğe, işine olan saygıya ve disipline bağlıyor. Günday, geçirilen zor süreçlerde esnaflara tavsiyede bulunarak “ İşinizin başından ayrılmayın, çok çalışın, işinize erkenden gelin, disiplinli olun” dedi.

Pandemi ile birlikte esnafın en zor zamanlarından birisini geçirdiğine dikkat çeken Halis Günday (83), başarının disiplinle geldiğini kaydederek, “Sabırlı olun, çok çalışın. Başarılı olmak için yılmadan çalışmak lazım. Ben 42 yıllık esnafım çok zor zamanlar geçirdik. 1994-95 yılları arasında bir kriz yaşamıştık, ama 3 ay sürdü ve ekonomi sonra düzeldi. Şuan ki gibi böylesine uzun bir zorlu süreç yaşamamıştık. Ancak zor diye çalışmayı bırakamayız. Çalışmaya devam edilir ve işin başında durulur.

BAŞARININ SIRRI; DÜRÜSTLÜK, DİSİPLİN VE SAYGI

Benim işlerim diğer esnafa oranla daha iyi, çünkü inşaat sektörü devam eden bir sektör, insanlar yaşadıkça bu sektör durmaz. İşimiz düştü tabi ama yüksek oranlardan değil. Yüzde 15-20’lerde düştü. Öbür esnaflarımızın yanında gayet iyi bir yüzdelik. Ancak geçmişe oranla kötü tabiki de. Çünkü maliyetler de artıyor.

SEKTÖRLER KENDİ AVANTAJLARINI BİLMELİ

Bu sadece pandemiyle alakalı değil, sektörler kendi avantajlarını bilmeli. Gıda sektöründen sonra en iyi sektör bizim sektörümüz. Ticaret yapan kişi işini bilmeli, dürüst olmalı, müşterisini tutabilmeli, eğer bunları yapabilirse gerilemez, tersine ilerler. Bütün müşterilerime karşı hep aynıydım, küçük veya büyük yaş önemli değil hepsine saygımı korudum. Dünya’da birçok yer gezdim ama Türkiye gibisi yok en güzel ülkeyiz, en güzel şehir de Aydın. Sadece kalkınamıyor. Aydın idarecileri daha iyi yönetse daha güzel bir ilimiz olur.” dedi.

Yılların tecrübesi Halis Günday, pandemi bittiğinde işlerin devam etmesi için herkesi işinin başına davet ederek, “İşinize de müşterinize de sahip çıkın.” dedi.