Son dönemde hayatı olumsuz etkileyen fahiş fiyatlar ile vatandaşların alım gücünün düşmesi tüm kalemlerde olumsuzluğa yol açıyor. Zor durumda olan vatandaşın ise ilk adresi mahalle bakkalları oluyor.

DÜKKAN DEVRİ SAYISINDA ARTIŞ
Aydın Bakkallar Odası Başkanı İlyas Seçkin yaptığı açıklamada pandemi süreci ile birlikte son döndem ekonomide yaşanan sıkıntıların bakkal esnafını zor durumda bıraktığını belirtti. Vatandaşın alım gücünün de düştüğünü söyleyen Başkan Seçkin, “esnafımız zor günler geçiriyor. Vatandaşın alım gücünün düşmesi ile birlikte veresiyelerin dönüşlerinde aksamalar yaşanmakta. Bakkallarını devreden esnaf sayımız artışta… Dükkanı kapatıp işe girmek isteyen çokça esnafımız var. Ancak uygun bir iş imkanı da olmayınca esnafımız dükkanını açık tutmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

ZİNCİR MARKETLER HAFTADA BİR GÜN KAPATILMALI
Seçkin ayrıca büyük marketler zincirlerinin kendi çalışmalarını da etkilediğini belirterek “büyük market zincirleri esnafımızın prangasıdır. Küçük esnafımızın ayakta kalabilmesi adına muhakkak çalışmalar yürütülmeli. Saat 21.00’de büyük market zincirleri kepenklerini indiriyor. Bu daha deri bir saate çekilebilir. Hatta haftada bir gün büyük market zincirleri kapatılırsa bizim küçük esnafımız için can suyu olur” ifadelerini kullandı.

KOOPERATİF MARKETLERİNE YERİNE BAKKALLAR SATSIN
Başkan Seçkin, fahiş fiyatla mücadelede Tarım Kredi Kooperatif Marketi ürünlerinin bakkallar üzerinden satışa sunulmasının daha etkili olacağını savundu. Fahiş fiyatla mücadelede yeni adımların atılması gerektiğine işaret eden Seçkin,  "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan acilen 1000 tane Tarım Kredi Kooperatifi Marketi kurulması talimatı verdi. Bu marketlerin bakkallara uygun fiyatlı mal vermesini de istedi. Kooperatif ürünleri, yine halkımızın temel ihtiyaç malzemeleri bakkallar üzerinden halka ulaştırılsa zincir marketlerle daha etkili mücadele edilir. Bir süre sonra bu kooperatif marketler devletimiz için büyük yük haline gelecektir. Bu marketlerin kapatılarak kooperatif ürünlerinin bakkallarda satışının yapılmasının sağlanması hem devletimiz hem bakkal esnafımız için daha hayırlı olacaktır" dedi.

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ