Sosyal hayatımızın önemli bir parçası olan çaya ve kahveye son 1 yıl içerisinde gelen zamlar sebebiyle hem esnaf hem vatandaş zor durumda kaldı.

Özellikle ithal kahve ikamesinde yaşanan sorunların oluşturduğu fiyat dalgalanması nedeniyle artış yüzde 100’leri buldu. Tiryakiler içtikleri kahve sayısını azaltırken çoğu vatandaş evine kahve alamaz hale geldi.

ZARARINA SATIYORUZ
Pandemi sebebiyle uzun bir süre hizmet veremeyen kahvehaneler de zamlardan etkilendi. Aydın’da geçtiğimiz Nisan ayında yapılan zammın ardından kahve satışlarından yeniden güncelleme yapılacak. Zararına satış yaptıklarını söyleyen Aydın Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Uğur Anbarlı, “Önümüzdeki hafta yöneticilerimizle bir toplantı yapacağız. Toplantıdan çıkacak karara göre çay ve kahve fiyatlarını her an güncelleyebiliriz. Özellikle kahve fiyatlarının yükseleceğinden bahsediliyor. Dün kahvehaneme kilosu 110 TL’den kahve aldım. Bugün aldım 130 TL. Toptancı arkadaşlarımız hala daha yükselme olasılığının olduğunu söylüyor. 150-160 TL’yi göreceği söyleniyor. Şu an zararına satışa yapıyoruz” şeklinde konuştu.