Aydın İş Kadınları Derneği (Aydın İŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Belgin Çekmen Altay ve bereberindeki heyet, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti. Aydın İŞKAD’ın özellikle kadın istihdamını artırmaya yönelik projeleri hakkında bilgi verildi. Aydın Ticaret Odası ve Aydın İl Ticaret Müdürlüğü ortaklığı ile yürütülen, GEKA tarafından fonlanan "Güçlü Kooperatif Güçlü Ekonomi" Teknik Destek eğitimleri projesi ile Aydın Ticaret Odasının proje ortağı olduğu GEKA tarafından onaylanan Aydın ili Dondurulmuş Gıda Üretim Tesisi Fizibilite Etüdü Projesinin detayları paylaşıldı.



Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, tarımsal üretimde Aydın’ın katma değerinin yüksek bir il olduğunu belirterek sürdürülebilir kooperatifçilik çalışmalarına destek sunacaklarını kaydetti.

Kadınların üretimde ve yönetim kademelerinde daha fazla yer alması gerektiği vurgusunda bulunan Aydın İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Belgi Çekmen Altay, kadınların iş yaşamında sürdürülebilirliklerinin sağlanmasının, yetkinliklerinin güçlendirilmesine bağlı olduğunu söyledi. Başkan Belgin Çekmen Altay, “ Her düzeyde fırsat eşitliğini savunuyoruz. Kadınlarımızın kendi güçlerinin farkına varıp, donanımlarını daima artırarak yönetim kademelerine talip olmalarını hedefliyoruz. İlimizde kısa vadede amacımız ve önceliğimiz kadın istihdamını artırmak, ilimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sunmak. Bunu yaparken de ürettiğimiz her mahsülün katma değerini artırmak. Projeleri sürdürülebilir kılmak için güç birliğine ihtiyacımız var. Bu anlamda ilimizdeki tüm kurumlarımız ve bakanlık birimleri ile sürekli olarak diyalog içerisindeyiz. Yerelimizde bunu iyi tanıtmak anlatmak ve kadınların ekonomi dünyasında edinebilecekleri yeri güçlendirmek için projelerimizi Sayın Valimize anlattık. Bize sunduğu destekten dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.