HABER: BERKAY FİDAN

Artan fahiş yem fiyatları hayvancılık sektörünü olumsuz etkiliyor. Birçok kalemde olduğu gibi kırmızı ette de fiyat artışları yaşanırken et almak isteyen vatandaşlar fiyatları görünce kara kara düşünüyor.

Efeler'de bulunan Hacılar Kasap'ın işletmecisi Yüksel Tikbaş, hayvancıların zam geleceği için hayvanlarını stokladığını belirterek “Hayvancılar zam gelecek diye hayvanlarını stokluyor. Bu sebeple kesimlik hayvan sıkıntısı oluşuyor.” dedi.

PİYASAYI KENDİMİZ ŞİŞİRİYORUZ
Fiyatlar hakkında açıklama yapan Tikbaş, “Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz tüm Dünya’da yaşanıyor. Bu kriz Türkiye’ye mahsus bir şey değil. Vatandaş Avrupa’daki durumu bilmediği için kimisi de bildiği halde işine gelmediği gibi anlatıyor. Türkiye’de hayvan sıkıntısı yok aksine hayvan bolluğu var. Hayvancılık yapan insanların gözü doymuyor. Piyasayı biz kendimiz şişiriyoruz. Gelen zamlar bize müşteri kaybı yaşatmadı. Vatandaş her şeye zam geliyor diyor ama kendi maaşına da zam geliyor. Bu fiyatlar ömür boyu böyle duracak diye bir kaide yok. Ekonomide kriz olduğu zaman insanlar ayağını yorganına göre uzatıyor. Bazı müşterilerim et alırken gramajı düşürmeye başladı. Yakın zamanda kırmızı ete zam beklenmiyor. Son 6 ayda kırmızı ete yüzde 20-25 arası zam geldi. KDV yüzde 8’den yüzde 1’e düşürüldüğünde fiyatlar biraz düştü.” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ