Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomide yeni finansal araçların devreye alınacağını açıklamasının ardından döviz kurlarında düşüş yaşandı.

Kurlardaki düşüşün ardından dün gece benzin, mazot ve LPG’ye yapılması beklenen zamlar geri çekilmişti. Vatandaşların en büyük beklentisi de kurdaki düşüşün etiketlere yansımasının ne olacağı…

FİYATI YÜZDE 100 ARTMIŞTI
Misafirliklerin ve tiryakilerin vazgeçilmezi olan kahve fiyatlarında yüzde 100’lük artış yaşanması hem vatandaşları hem de işletme sahiplerini zor durumda bırakmıştı.

Hem kahve tedariğinde yaşanan yüzde 50 düşüş hem de kurlardaki yüksek ateş kahve fiyatlarının seviyesinin daha da yükseleceği beklentisini arttırmıştı.

Aydın’da Yağcılariçi’nde hizmet veren Acar Kuru Kahve’nin sahibi Mehmet Acar, dün akşam itibariyle kurda yaşanan düşüş sonrası fiyatları indirme kararı aldı. Acar yaptığı açıklamada “kurun düşmesi ile birlikte daha düşük maliyetle kahve alacağımız için fiyatları düşürme kararı aldık. Fiyatlardaki artışın sebebi bu mallardaki artışın süreceği yönündeki düşünceydi. Şimdi ise ürünlerimizi daha düşük alacağımız düşüncesindeyiz. İki haftaki önceki kura göre fiyatlarımızı yeniden endeksledik. Fiyatlarda yüzde 20’lik bir indirim yaptık” ifadelerini kullandı.