Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geliştirilen teknoloji ile bütçenin oluşturulmasından kesin hesabın çıkarılmasına kadar tüm mali süreçleri elektronik ortama taşıyacaklarını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi'ne ilişkin detayları açıkladı. Kamu maliyesinde yeni bir dönemin başladığını belirten Bakan Nebati, "Kamu maliyesinde gerçekleştirdiğimiz teknoloji reformu ile yeni bir dönemi başlatıyoruz. Geliştirdiğimiz yerli ve milli yazılım teknolojisiyle, bütçenin oluşturulmasından kesin hesabın çıkarılmasına kadar tüm mali süreçleri elektronik ortama taşıyoruz” dedi.

“MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİ TALEP EDEN TÜM KURUMLARDA UYGULANACAK"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin sosyal medya paylaşımında yer verdiği infografikte, Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Projesi'nin detaylarına da yer verildi. Paylaşım şöyle:

"Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Projesiyle, elektronik belge altyapısına ve açık kaynak kodlu yazılım mimarisine sahip, uluslararası standartlara uygun Muhasebe Bilişim Sistemini merkezi yönetim kapsamındaki tüm idarelerde ve talep eden diğer kurumlarda uyguluyoruz.

"MUHASEBE SİSTEMİYLE UYUMLU HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİNİ HAYATA GEÇİRDİK"

Proje kapsamında, muhasebe sistemiyle uyumlu harcama yönetim sistemini hayata geçirdik.

- e-Fatura uygulamasıyla kâğıt fatura kullanımını kaldırıyoruz,

- e-Tahsilat altyapısını güçlendiriyoruz,

- e-Teminat altyapısını yaygınlaştırıyoruz,

- e-Belge dönüşümünü gerçekleştiriyoruz.”