BORA ERDİN

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB); ikisi Bodrum’da, üçü Ankara’da, biri Muş’ta olmak üzere altı taşınmazı satışa çıkardı. Bodrum’da satışa çıkarılan taşınmazlardan biri Palmalife Bodrum Resort & SPA Otel'in yanında yer alıyor. İzmir’de nisan ayında ihalesi yapılan Foça Tatil Köyü’nde de ihale süreci tamamlandı. Ankara’da ise yaklaşık 5 milyon metrekare alan satılacak.

ÖİB, ikisi Bodrum’da, üçü Ankara’da, biri Muş’ta olmak üzere altı taşınmazı Resmi Gazete'de yayımlanan ilanla satışa çıkardı.

ÖİB'nin, Bodrum’da satışa çıkardığı kıymetli arsadan biri Palmali Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov'un satın aldığı; "ultra lüks" Palmalife Bodrum Resort & SPA Oteli'nin yanında yer alıyor. Gökçebel Mahallesi’nde bulunan taşınmazın büyüklüğü, 24 bin 865 metrekare. İmarında ticaret konut alanı kaydı bulunan arsanın diğer komşusu ise Tekfen Yalıkavak Evleri isimli villaların bulunduğu site.

Yine Bodrum Çamlıbel Mahallesi’nde İnönü Caddesi’ne yakın 46 bin 169 metrekare büyüklüğünde, içeresinde ticaret konut alanı bulanan gayrimenkul de satışa çıktı.

Muş’un Merkez ilçesinde ise Şeker Fabrikaları mülkiyetindeki alan satışa çıkıyor. İçinde konut, sağlık ve ticaret merkezi ruhsatı bulunan ve tesis binalarının olduğu arazi de ÖİB tarafından özelleştirilecek.

ANKARA’DA 5 MİLYON METREKAREYE YAKIN ALAN SATIŞTA

Ankara’nın Mamak ilçesinde de üç ayrı parsel satışa çıktı. Mamak ilçesi Kızılca Mahallesi’nde bulunan ve Ankara Çevreyolu’na yakın bulunan taşınmazın büyüklüğü ise 1 milyon 889 bin 369 metrekare. Ortaköy Mahallesi’ndeki arazinin büyüklüğü ise 1 milyon 646 bin 589 metrekare. Satışa çıkan diğer alan ise 1 milyon 286 bin 128 bin metrekare büyüklüğe sahip. Ankara’da ÖİB tarafından satışa çıkarılan gayrimenkullerin toplam büyüklüğü 4 milyon 822 bin metrekarenin üzerinde.

FOÇA TATİL KÖYÜ SATIŞINA ONAY

2005 yılında kapatılan ve ardından özelleştirilmesi için daha önce üç kez ihaleye çıkılan Türkiye’nin ilk tatil köylerinden biri olan Foça Tatil Köyü'nün ihalesi nisan ayında yapılmıştı. BKG Ortak Girişim Grubu'nun verdiği 131 milyon liralık en yüksek teklife onay çıktı. Foça Tatil Köyü taşınmazları üzerinde; 400 adet oda (bungalov tipinde), çok sayıda peyzaj unsuru olarak kullanılan zeytin ağacı, fıstık çamı ve benzeri ağaçlar, traverten malzemeden imal edilmiş yürüyüş yolları, açık alan ve kapalı alan aydınlatma sistemleri, yüzme havuzu, amfi tiyatro, güzel sanatlar binası, disko, revir binası, basketbol sahası, tenis kortları, hamam, lojman binası, butik, çamaşırhane bulunurken, tatil köyünün 900 metrelik plaja sahip konumda olduğu ifade edildi.