TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, dün 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin maddelerinin de görüşülmesiyle birlikte bütçe maratonu tamamlandı. Teklifin 4. maddesinde önerge veren CHP milletvekilleri, emeklilere dini bayramlarda verilen ikramiyenin 1100 TL’den 2000 TL’ye çıkarılmasını istedi.

Önerge üzerine konuşan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, "Emeklilere iki dini bayramda ikramiye ödenmesi CHP’nin de seçim vaatleri arasında yer almaktaydı. Bu konuyla ilgili 2015 seçimlerinde, konuyu gündeme getirdiğimizde iktidar tarafından bu talebimiz ‘Nerede bunun kaynağı?’ diyerek karşılanmıştı ancak 2018 tarihinde emekliye iki dini bayramda ancak 1000 TL vererek bizim de projemiz olan bu husus kabul edilmişti. Sonrasında da geçen yıl 1100 TL'ye çıkarıldı yani geçen yıl emekliye iki dini bayramda 1100 TL ikramiye ödenmesine devam edilmişti" dedi. 

Emeklilerin ekonomik sorunlar yaşadığını ifade eden Arı, "Gelişen ekonomik şartlar içerisinde 1100 TL gerçekten çok düşük kalmıştır. Emeklimiz zaten geçinme şartlarında sıkıntı yaşamaktadır. Bu nedenle hiç olmazsa iki dini bayramda emeklilerimize ödenen bu ikramiyenin 1100 TL'den 2000 TL'ye çıkarılmasını talep ediyoruz" diye konuştu. 

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, önergeyi oylamaya sundu. CHP'nin önergesi, AKP ve MHP'li vekillerin oylarıyla reddedildi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda; "AKP'den emeklilere red! Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında ödenen 1100 TL bayram ikramiyesinin, 2000 TL’ye çıkarılması teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi" dedi.