Demirören Holding, Hürriyet Gazetecilik’e ait baskı tesisi İstanbul DPC'yi ekim ayından itibaren kapatma kararı aldığını duyurdu. Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, kapatma kararı dolayısıyla 105 çalışanın da iş akdinin feshedileceğini bildirdi.

Demirören Holding’in iştiraki Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ’den KAP’a gönderilen açıklamada, Demirören Print Center’a bağlı Esenyurt’ta bulunan İstanbul DPC Şubesi'nin, 1 Ekim 2022 tarihinde faaliyetlerini sona erdireceği bildirildi.

Yapılan açıklama şöyle:

“İSTANBUL DPC ŞUBESİ'NİN BASIM FAALİYETLERİNİN SONA ERDİRİLMESİNE KARAR VERİLMİŞTİR: Şirketimizin uzun vadeli iş planları çerçevesinde, diğer basım tesislerimizde yeterli kapasite olması, kaynakların daha etkin kullanılması ve verimliliğin artırılması amaçlarıyla 01.10.2022 tarihi itibarıyla, Sanayi Mahallesi, 1650 Sokak, N2 Demirören Medya Tesisleri 34850 Esenyurt /İstanbul adresinde bulunan İstanbul DPC Şubesi'nin basım faaliyetlerinin sona erdirilmesine karar verilmiştir. Kamuoyunun ve yatırımcılarımızın bilgisine sunulur.

105 ÇALIŞANIN İŞ AKİTLERİ FESHEDİLECEK: Kapanmayla birlikte baskı birimindeki 105 çalışanın iş akitleri feshedilecek. 15 milyon 66 bin 540 TL 92 kuruş tutarında kıdem ve ihbar tazminatı ödenecek.

FASON ÜRETİM ALTERNATİFLERİ DE BU KAPSAMDA DEĞERLENDİRİLECEKTİR: Diğer basım tesislerimizde yeterli kapasite olması nedeniyle şirketimizin basım kapasitesi üzerinde herhangi bir etkisi olmayacaktır. Verimlilik artışı sağlamak için dışarıda fason üretim alternatifleri de bu kapsamda değerlendirilecektir.

SATIŞ KAYBI YAŞANMASI İHTİMALİNE KARŞI ÖNLEMLER PLANLANDI: Şirketimizin toplam satışları üzerinde herhangi bir etkisi olmayacaktır. Şirket yönetimi, söz konusu tesiste basım faaliyetini durdurmadan önce herhangi bir basım ve satış kaybı yaşanması ihtimaline karşı önlemlerini daha önceden planlamıştır. Diğer basım tesislerimizdeki yeterli kapasite ve verimlilik artışını sağlamak için dışarıda fason üretim alternatifleri değerlendirilecektir."

Öte yandan Demirören Holding’e bağlı DPC’nin İstanbul dışında Ankara, İzmir, Antalya, Trabzon, Adana ve Almanya’nın Frankfurt şehrinde üretim tesisi bulunuyor.