EPDK'nın yeni lisans ve lisans iptali kararları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, EPDK, 8 şirkete lisans verirken, bir şirketin lisans süresini uzattı. EPDK 2 şirketin ise lisansını iptal etti.

Yeni lisans alan, lisans süreleri uzatılan ve lisansları iptal edilen şirketler şunlar: 

ÜRETİM LİSANSI VERİLEN ŞİRKETLER 

-İstanbul Jet Havacılık ve Yakıt Hizmetleri Anonim Şirketi’ne (Gazipaşa Alanya Havalimanı sahası içinde kurulu) 15 yıl süreyle depolama lisansı verildi.

- KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi ve Madencilik İşletmeleri AŞ’ye 27 Aralık 2040 tarihine kadar geçerli olacak şekilde lisans verildi.

- TP Petrol Dağıtım Anonim Şirketi'nin 19.10. 2021 tarihinde süresi biten dağıtım lisansının süresi 19.10.2036 tarihine kadar uzatıldı.  

- Hatay Erzin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tüzel kişiliğine, 29 yıl süreyle OSB dağıtım lisansı verildi.

 - İnova Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne “Metristepe RES” üretim tesisi için 35 yıl 3 ay 10 gün süreli eskisinin devamı mahiyetinde yeni üretim lisansı verildi.

- Erkim Elektrik Enerjisi Ticaret Anonim Şirketi’ne, 20 yıl süreli tedarik lisansı verildi.

- Metan Danışmanlık Enerji Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’ne, 20 yıl süreli tedarik lisansı verildi.

- Axis Enerji Anonim Şirketi’ne, 20 yıl süreli tedarik lisansı verildi.

- Met Turkey Enerji Ticaret Anonim Şirketi’ne, 20 yıl süreli tedarik lisansı verildi.

LİSANSINA SON VERİLENLER 

-Can Enerji Entegre Elektrik Üretim A.Ş.’ye “Metristepe RES” üretim tesisi için verilen üretim lisansı sonlandırıldı.

 -Kiper Elektrik Üretim A.Ş.’ye “Kiper JES1” için verilen, numaralı üretim lisansı sona erdirildi.

ELEKTRİK TESİSLERİ KABUL YÖNETMELİĞİ'NDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Öte yandan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın "Elektrik Tesisleri Kabul Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, elektrik üretim, iletim veya dağıtım tesislerinin kesin kabulü, geçici kabulün yapıldığı tarihten en az 1 yıl sonra ve garanti süreleri göz önüne alınarak yapılacak. Ayrı transformatör ve dönüştürme merkezlerinin ve bunlara ait şebekelerin kesin kabulü için, bu süre en az 6 ay olarak uygulanabilecek. Kesin kabul süresi hiçbir koşulda geçici kabulün yapıldığı tarihten itibaren üç yılı aşamayacak. Kesin kabulün yapılmış olması garanti şartlarını ve sürelerini değiştiremeyecek.

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ