Genç Askon Aydın Şube Başkanı Abdullah Sarıoğlu, AKİT TV’de yayınlanan programda ASKON’un yürüttüğü faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi.

ASKON’un 1998 yılında kurulduğunu belirten Sarıoğlu, “Helal kazanç bizim temel mutluluğumuz diyebilirim. Öncelikle helal yoldan üretim ve ihracat bizim amacımız. Her zaman için üretim diyoruz bunu deme sebebimiz ise dışa bağımlılığı azaltmaktır. Dışa bağımlılık ne kadar azalırsa o kadar refah içerisinde kalkınma olacak ve Türkiye üst düzey bir ülke olacak” şeklinde konuştu.

KIRSALA DÖNÜŞ HIZLANDI
Pandemi süreci ile birlikte tarımın öneminin yeniden görüldüğünü belirten Sarıoğlu “Pandemi süreci en büyük ders diyebilirim. Şehir hayatının, sadece ve sadece para kazanmanın sadece plaza hayatıyla bir şeyler yapma düşüncesinin bir şey katmadığını gördük. Kırsala dönüş hızlandı. Doğal ve kimyasal içermeyen el emeği olan ürünlerin değerini anladık. Köylerimizin değerini anladık. Biz halan daha köyümüzde ve kasabamızda yaşadığımız için pandemi sürecinde İstanbul, Ankara ve İzmir’e nazaran biz daha rahat bir süreç geçirdik. Rabbim bir an önce bu süreci atlatmayı nasip etsin. Çünkü halan daha devam ediyor. Bizler sosyal mesafe konusunda tarlamıza çiftliğimize gittiğimiz zaman hiçbir problem yaşamadık. Doğal ürünlerle beslendik, bağışıklık sistemimiz güçlendi” diye konuştu.

UYARDI: BAZI STK'LAR SUİİSTİMAL EDİYOR
Tarım ile STK ilişkisinin önemi hakkında konuşan Başkan Sarıoğlu, “Bulunduğumuz coğrafya hayvancılık ve tarımsal üretim için adeta bulunmaz Hint kumaşıdır. Her tarafımız suyla çevrili. Bunun yanı sıra devletimiz üreticiye tarımla uğraşana çok ciddi destekler sunuyor. Mesela sunulan imkanları vatandaşa en iyi şekilde ulaştırmaktır. Bunun için STK’lara çok ciddi bir görev düşüyor. Ama ne acıdır ki ismini telaffuz etmek istemediğim belli başlı mercek altına aldığımız STK’ların bu verilen imkanları suistimal ettiğini görüyoruz. Gerçek üreticiye, gerçek çiftçiye değil sadece rant kısmında olan kişilere ulaştığını da görüyoruz. Son yıllarda devletimiz ve Tarım ve Orman Bakanlığının bu olayın takipçisi olduğunu canlı canlı yaşıyoruz. Bizde bu konudan çok memnunuz ve takipçisiyiz” dedi.

Sarıoğlu konuşmasında, “ASKON, seminerlerle, çeşitli programlarla ve çalıştaylarla başta kendi üyeleri daha sonrası ise yetişmek isteyen genç iş insanlarını iş hayatına en iyi bir şekilde hazırlamak için var” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ