Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Hazine arazisi üzerinde turizm tesisi yapan yatırımcılar ve işletmelerin kiraları ve hasılat pay ödemeleri herhangi bir zam ve faiz uygulanmaksızın ertelendi. Bu erteleme için başvuru yapmaya da gerek olmayacak.

Milli Emlak Genel Tebliği, 31508 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre, Hazine arazisi üzerinden turizm tesisi yapılmak üzere kendilerine kamu arazisi tahsis edilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli yatırımcılardan 1 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2021 tarihleri arasındaki dönemde tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat paylarının ödemeleri ertelendi. Milli Emlak Genel Tebliği uyarınca bu ödemeler 30 Kasım 2022 tarihine kadar ertelendi. Ertelenen bu ödemelere ise herhangi bir zam veya faiz uygulanmayacağı bildirildi. Bu erteleme işlemi için başvuru yapma şartı olmadığı da belirtildi. 

Kira ertelemelerinden, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın üzerinde turizm tesisi yapılmak üzere adlarına Hazine arazisi tahsis edilmeyenler, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ormanlık alanlar üzerinden turizm tesisi yapılması için adlarına kesin izin verilmeyenler ve bakanlık tarafından turizm tesisi yapılması amacıyla lehlerine irtifak hakkı tesis edilmeyenler, kiralama yapılmayanlar ve kullanma izni verilmeyenler de yararlanabilecek. Ayrıca kamu arazisi üzerinde turizm tesisi yapılması için adlarına kesin tahsis yapılmayanlar ve erteleme imkanından yararlanma şartlarını taşımalarına rağmen geçmiş yıllarda ödenmesi gerekirken kendilerinden kaynaklanan nedenlerden dolayı ödeme yapmayanlar da erteleme hakkından yararlanabilecek.