Pandemi tedbirleri kapsamında kepenklerini indiren yeme içme ve eğlence işletmecileri kapılarını açmak istiyor. CHP Efeler Meclis Üyesi ve Şarlo Cafe işletme sahibi Altan Kemerci, HES kodu ile müşteri alınabileceğini ifade ederek, “Aydınlı işletmeciler can çekişmeye başladı. AVM’ler ve marketler açıkken esnafın kapalı olması büyük zararları da beraberinde getiriyor. Esnafın sesine kulaklarınızı kapatmayın” dedi.


İşletmecilerin dayanacak gücünün kalmadığını vurgulayan Kemerci, hükumete seslenerek, ‘bir çözüm bulamazsanız binlerce insanın intiharına sebep olacaksınız’ uyarısında bulundu.


HES kodunun işletmerlerde de kullanılması çağrısında bulunan Kemerci, “ Aylardır AVM’ler açık. Lokanta, kafe, kıraathane ve restoranların işletmecileri ve işçileri açlığa, yoksulluğa terk edilmiş durumda. Sesimizi duyan vicdan sahibi birileri kaldıysa HES kodu diye bir uygulama var. İşletmeler açılsın HES koduyla müşterisini alınsın. Herkes işine gücüne baksın. Böyle esnafı düşünmeden hareket edilmeye devam edilirse binlerce insanın intiharına sebep olacaksınız.” dedi.