İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi KİPTAŞ tarafından gerçekleştirilen halka açık müzayedelerin 5'incisi tamamlandı. İGDAŞ’a ait “Merter Eski Hizmet Binası” ve “Ünalan İkmal Sahası Arsası” satışa çıkarıldı ve müzayede sonunda Merter Eski Hizmet Binası, ismi açıklanmayan bir şirkete 147 milyon 174 bin 933 liradan satıldı.

2019 yılının ekim ve aralık aylarında, 2020 yılının ise mart ve ekim aylarında toplam dört kez halka açık müzayede gerçekleştiren KİPTAŞ, “5. Gayrimenkul Müzayedesi” kapsamında bu kez kendi bünyesindeki 26 dükkan ve 6 arsanın yanı sıra İGDAŞ’a ait Merter Eski Hizmet Binası ve Ünalan İkmal Sahası Arsası’nı da yatırımcıların ilgisine sundu.

MÜZAYEDE İKİ OTURUMDAN OLUŞTU

Halka açık müzayede saat 11.00’de KİPTAŞ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda iki oturum halinde düzenlendi. Ayrıca müzayedenin her iki oturumu www.kiptas.istanbul adresi üzerinden canlı yayınlandı.

Saat 11.00’de gerçekleşen birinci oturumda İGDAŞ’a ait “Merter Eski Hizmet Binası” ve “Ünalan İkmal Sahası Arsası” satışa çıkarıldı ve müzayede sonunda Merter Eski Hizmet Binası, 147 milyon 174 bin 933 liraya satıldı.

Saat 13.00’de başlayan 2. oturumda ise KİPTAŞ portföyünde bulunan 26 ticari birim ile 6 arsa yatırımcılara sunuldu.

Bu oturumun sonunda; toplam 7 milyon 976 bin 220 TL üç arsa, bir milyon 528 bin 700 TL üç dükkanın satışı gerçekleşti.

KİPTAŞ ELDE ETTİĞİ GELİRİ SOSYAL KONUT VE KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KULLANACAK

Şeffaf koşullarda açık artırma yöntemi ile satışa sunulan KİPTAŞ’ın envanterindeki dükkan ve arsalardan elde edilecek gelirin sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerinde kaynak olarak kullanılacağı bildirildi.