HABER: HAKAN TUĞRUL
Yoğun bakım odası, hasta yatağı, solunum cihazları ve ekipmanları başta olmak üzere çeşitli tıbbi cihazlar ve her türlü ekipman temininde bulunan Aydın ATAMED Tıbbi Cihazlar A.Ş., uzman kadrosu ile Aydın’ın yanı sıra ulusal ve uluslararası piyasada faaliyet gösteriyor. Sektöründe lider üç markanın Ortadoğu ve yakın Avrupa distribütörlüğünü yapan şirketin pazar hedefinin başında Amerika yer alıyor.


ÜÇ BÜYÜK FİRMANIN ORTADOĞU DİSTRİBÜTÖRÜ
17 yıllık deneyimin verdiği güçle emin adımlarla yurt dışına açıldıklarını anlatan şirket sahibi Okan Cansız, pandemi ile birlikte ürün çeşitliliğini artırdıklarını söyledi. Cansız, “Ürdün, Azerbaycan ve Rusya’da Ortadoğu distribütörlüğümüz var. Ulusal ve uluslararasında faaliyet gösteren Türkiye’den ForAs,  İsviçre’den SCHILLER, İtalya’dan MALVESTIO markalarının distribütörüyüz. Hastanelerin demirbaşlarını satıyoruz ve kurulumunu yapıyoruz. Bunlar nedir derseniz; yoğun bakım odaları, hasta yatakları ve çeşitli tıbbi cihazlardır. Bunun yanında hastanelerin bütün ihtiyaçlarına yanıt verebiliyoruz. Hasta başı monitör, acil servisteki sedyeler, tansiyonunu ölçen aletten tutun hayata geri döndürmek için kullanılan defibratöre kadar bütün cihazlar bulunuyor. Sadece tıbbi cihaz değil, maske ve koruyucu ekipmanlarını da kendi markamızla pazara sunduk” diye konuştu.
Aydın Efeler’deki satış noktalarında ağırlıklı olarak ortopedi ve medikal ürün tedariğinde bulunan ATAMED Tıbbi Cihazlar A.Ş., e-ticaret pazarında ‘ATAMED’ adı altında ıtriyat, temizlik ve şampuan gibi ürünlerin satışına da yer veriyor.

HEDEF; TÜRKİYE’DE ÜRETİM FABRİKASI AÇMAK
Aydın’da yakın zamanda bir fabrika kurmayı hedeflediklerini belirten Okan Cansız, şöyle konuştu; “Hedefimiz Aydın’da üretim yapmak ve kendi markamızı Amerika ve Ortadoğu pazarında görmek. Aydın’ı tanıtmak amaçlı Avrupa’ya gönderdiğimiz tüm ürünlerin üzerinde ‘Aydın ATAMED’ logosu var. Bizim Türkiye’de fabrika açmak istememizin esas nedeni maliyetlerinin düşük olmasıdır. Avrupa’da bir fabrika açtığımızda maliyetler 2 katına çıkıyor. Bizim sektördeki en önemli şey hızlı teslimat, zamanında yapılan teslimatlar. Herhangi bir durumda teknik müdahale ediyoruz. Yıllardan beri hiçbir müşterimize sıkıntı yaşatmadık.
Bu sene sonuna kadar Aydın’da bir fabrika açıp üretim alanına girmek istiyoruz. Türkiye Cumhuriyetleri ve Avrupa’da satış yapmaktan ziyade esas Avrupa pazarında, Amerika pazarında bir şeyler yapmak isteğindeyiz.”