Geçen yıl mayıs ayında özel bir kararnameyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na (TCMB) meclis üyesi olarak atanan eski MHP Kırşehir Milletvekili Mustafa Haykır’ın kızı Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu, Para Politikası Kurulu (PPK) üyeliğine seçildi.

Resmi Gazete’de geçen yıl mayıs ayında yayımlanan kararnameyle Merkez Bankası Meclisi’ne devlet üniversitesinden atanacak öğretim üyesinin her iki görevi birlikte sürdürebilmesine yasal zemin sağlandı. Bu düzenlemenin ardından, eski MHP Kırşehir Milletvekili Mustafa Haykır’ın kızı Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu Merkez Bankası Banka Meclisi üyeliğine getirildi.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü Teknoloji ve Sanayi İktisadi Ana Bilim Dalı'nda görevli olan Hobikoğlu hem Merkez Bankası'nda hem de üniversitedeki görevine bir yıla yakındır kararname ile devam ediyordu. Merkez Bankası Meclis Üyeliği görevi devam eden Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu, bu kez de Merkez Bankası PPK üyeliğine seçildi.

Hobikoğlu’nun görevi 30 Nisan 2023’e kadar devam edecek. Merkez Bankası’ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanunu'nun 22/A maddesi uyarınca, Banka Meclisi Üyelerinden Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu, Para Politikası Kurulu Üyesi olarak görev yapmak üzere seçilmiştir. Sayın Hobikoğlu, 15 Nisan 2021 Perşembe günü yapılacak Para Politikası Kurulu Toplantısı’na katılacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”