HABER: HAKAN TUĞRUL

TESTAŞ Isıtma ve Soğutma Sistemleri, ‘TESTAŞ Enerji’ ile müstakil ev, işletme ve arazilerde güneş enerjisi sistemleri (GES) ile elektrik üretiminde kurumsal çözümler sunuyor. Çatılarında kendi elektriklerini üretmek isteyen işyeri ve müstakil konut sahiplerine minimum maliyet, maksimum verim prensibi ile çözümler sunduklarını anlatan işletme sahibi Tuncay Tosun, “Çatı güneş enerjisi sistemlerinde panellerin yaklaşık 30 yıl üretim garantisi var” dedi.

1996 yılından bu yana sektörde Aydın ve çevre illerde önemli projelerde yer alan TESTAŞ Isıtma ve Soğutma Sistemleri, VRV merkezi sistem ısıtma ve soğutma sistemleri, ısı pompası, hijyenik klima santrali ve havalandırma sistemleri, hidrofor ve yangın pompası sistemleri, yerden ısıtma ve doğalgaz dönüşümü ile birlikte artık güneş enerjisi ile elektrik üretim sistemlerinde (GES) de hizmet veriyor.

Güneş enerjisi santralleri ve yenilenebilir enerji kaynakları alanındaki yatırım ve çalışmalarına son yıllarda ağırlık verdiklerini söyleyen TESTAŞ Isıtma ve Soğutma Sistemleri Limited Şirketi sahibi Tuncay Tosun, “Son yıllarda yenilenebilir enerji kaynaklarına eğilimin artmasıyla TESTAŞ Enerji şirketimizle bu alanda çalışmalarımıza hız vermiştik. Kendi ekibimizle işyeri ve konutlar için Çatı Güneş Enerji Sistemi, tarımsal sulama ve güneş enerji santralleri için de Arazi Güneş Enerji Sistemlerinin kurulumunu gerçekleştiriyoruz. Bunlar On-Grid Sistem (Şebeke Bağlantılı), Off-Grid Sistem (Şebekeden Bağımsız Akü Destekli) ve Hibrit Sistem (Akü Destekli Ve Şebeke Bağlantılı) şeklinde sınıflandırılıyor” dedi.

30 yıl üretim garantisi

Çatılarında kendi elektriklerini üretmek isteyen işyeri ve müstakil konut sahiplerine minimum maliyet, maksimum verim prensibi ile çözümler sunduklarını anlatan Tuncay Tosun, “Çatı güneş enerjisi sistemlerinde panellerin yaklaşık 30 yıl üretim garantisi var. Genellikle yapılan yatırımın ekonomik olarak geri dönüşü 3-4 yılda sağlanıyor. Tabi tüm bunlar için TESTAŞ Enerji olarak uzman ekibimizle yerinde ve teknik olarak gerekli çalışmaları yaparak, en uygun çözümleri sunuyor ve projeleri gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar projelerini yaptığımız müşteriler içinde evinde ve işletmesinde tükettiğinden fazlasını üreterek kazanca dönüştürenler de var” ifadelerini kullandı.