Ana üretici konumundaki üç grubun sigaralarına, yıl başından bu yana 6'ncı zam geldi. 2 TL’lik zam sonrası en yüksek sigara fiyatı 48 liraya, en düşük sigara fiyatı ise 29,5 TL’ye yükseldi.

Sigara üretici grupları, güncel sigara fiyat listelerini bugün yayınlandı. Yeni listelere göre, tüm sigaralara 2 TL zam yapıldı. Zammın ardından en pahalı sigara fiyatı 48 liraya yükseldi.

YIL BAŞINDAN BU YANA 6. ZAM

Üç grup, 2022 yılı içerisinde son olarak temmuz ayında sigara fiyatlarında artışa gitmişti. Temmuz ayındaki ortak zammın ardından yapılan artışla sigara fiyatlarına 6’ncı kez zam gelmiş oldu. Enflasyon sepetinde yüzde 4,31 oranında ağırlığı bulunan alkollü içkiler ve tütün grubuna gelen zammın, ekim ayı enflasyonuna katkıda bulunması bekleniyor.

ZAM DUYURUSU YAPMIŞ, REKLAM YAPMAKTAN CEZA ALMIŞTI

Öte yandan, 15 Ekim’de, içki ve sigaralara gelen zamları sosyal medya hesabından duyuran Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş’a 253 bin 300 TL idari para cezası kesilmişti. Özgür Aybaş'a Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gönderilen ceza tebligatında, içki markasının göründüğü bir fotoğraf paylaşması reklam sayılmıştı.