Türkiye Varlık Fonu (TVF) çatısı altında yer alan Türkiye Sigorta, 135 milyar metreküplük gaz keşfi yapıldığı duyurulan Sakarya Gaz Sahası’ndaki Amasra-1 kuyusuna Nisan 2022 tarihine kadar geçerli olacak poliçe ile yangın, patlama, deprem, enkaz kaldırma ve terör risklerine karşı 738 milyon lira teminat sağladı.

Kamuya ait sigorta şirketlerinin birleştirilmesi ile geçen yıl kurulan Türkiye Sigorta, Tuna-1 kuyusunun ardından şimdi de 135 milyar metreküplük gaz keşfi yapıldığı belirtilen Sakarya Gaz Sahası’ndaki Amasra-1 kuyusuna güvence sağladı. Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Eylül ayındaki birleşmeyle birlikte Türkiye Sigorta olarak ilk poliçemizi, Tuna-1 kuyusu için yapmıştık. Ne mutlu bize ki, Tuna-1 kuyusu sonrasında sigorta güvencesi sunduğumuz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdelediği Amasra-1 kuyusunda da doğal gaz keşfi yapıldı. Fatih Sondaj gemimizin aramaları sonrasında 135 milyar metreküp doğalgaz keşfi yapılan Sakarya Gaz Sahası’ndaki Amasra 1 kuyusuna olası risklere karşı 738 milyon TL değerinde teminat sağlıyoruz. Türkiye'yi dünya enerji liginde daha da yukarı taşıyacak; kendi milli kaynaklarımızla enerji üretebilmemize katkı sağlayacak bu yeni keşfin tüm milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.

"STRATEJİK YATIRIMLARA TEMİNAT VERMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Bu, bizim için en öncelikli konulardan biri. Hem kapasitemizi hem gücümüzü arttırarak Türkiye’nin yerli ve milli duruşunda yerimizi alacağız. Türksat uyduları, Fatih, Yavuz ve Kanuni Sondaj Gemileri, Oruç Reis Gemisi ve Tuna-1 kuyusu teminatlarımızın ardından, ülkemiz için büyük bir müjde olan Amasra-1 kuyusuna da tüm gücümüzle destek olmaktan mutluyuz. Türkiye Sigorta ailesi olarak ülkemizin geleceği için çalışmaya devam edeceğiz.”