Yağcılariçi esnafı 2021 yılının ilk günlerini nasıl karşıladığını anlattı. Esnaf, alım gücü düşen vatandaşın, her şeye rağmen esnafı ziyaret ettiğini belirterek, "Aydınlılar görerek ve elleyerek almayı sever. Dokunmadan bir mal almak istemez. Bu bizim için bir şans ancak alım gücü yok. Bu olmayınca da hem biz hem onlar zor günler geçiriyor." dedi. Esnafın ve vatandaşın değerlendirmeleri şöyle;

"ŞÜKRETMEYİ BİLMİYORUZ"

Zerrin Sarı: Aslında işler oluyor, ama insanların ağzına iş yok yuva yapmış. Şükretmeyi bilmiyoruz; bu yüzden de hep daha fazlası isteniyor. İnsanlar yeni yıl alışverişi yaptı, o gün yoğun olmuştu. İnternet alışverişini buradaki insanlar çok tercih etmiyor çünkü Aydınlılar elleyerek, görerek almaya alışkın bir toplum ve görmeden almak istemiyor.
Kübra Delgeç: Yeni yıla iyi girilmedi bizim açımızdan. Her zaman sakin artık buralar, yeni yıl alışverişi de bizi hareketlendirmedi açıkçası. Genel de yeni yıla hareketli giren sektörler belli yiyecek sektörü. Ama bizi çok etkilemedi. Düğünlerin olmayışı bizi özellikle çok vurdu. Biz düğün için giyim kıyafeti satıyoruz. Ve pandemi bizi etkileyen bir durum.
Sevgi Öztürk: Pandemi kaynaklı insanların alım gücü yok, insanlar keyfi ihtiyaçlarını ya da zevk için harcama yapamıyor. Öncelikleri gıda için çalışıyor insanlar. Ve asıl ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Özel gün kavramı artık bizi etkilemiyor. Bayrammış yılbaşıymış bunlar bizim satışımızı arttıracak faktör konumunda değil artık. Önceden dışarıya bir şeyler atardık, insanlar görürdü bakardı en azından. Ama zabıtalar bunları kaldırdı, yarı yarıya hatta daha fazla kazancımız düştü.
 

Necmettin Şimşek: 2021’e sakin başladık, gördüğünüz üzere bom boşuz. 4 kişi çalışıyoruz ama gelen giden yok. Paket servisi çalışıyor ama kimse sipariş vermiyor. Telefonumuzun çaldığı yok. Gelir yok ama bir dolu giderimiz var. Kiramız faturamız sayarsak bir sürü gider var ama gelmeyince nasıl ödenecek bunlar. Yiyecek sektörü yoğun gibi gözüküyor ama önce ki işlerimizden eser yok hatta dediğim gibi bomboş geçiyor günler.
 

Meryem Aydın: Yoğunluk yok, ama yılbaşı günü biraz daha yoğundu. İşler bir o gün normaldi yani. 2021’ den beklentimiz kalmadı. Zaten iyi de başlamadık yeni yıla.
Serkan Karakaş: 2021 ‘e yasaklarla girdik. Geçen ay 8 gün kepenk kapattık. Biz satış zaten yapamıyoruz bir de işlerimiz kapanınca iyice duruyor. Borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz. Hafta sonu kısıtlamasında marketler açık onlar kazanıyor, biz neden kapatıyoruz madem çoğu yer açık kalırken..
Selahattin Esnaf: İşler normal, kalabalık değil. Yani yoğunluğumuz çok yok. Yeni yılda biraz hareketlilik oldu. Umutla başladık yeni yıla ama umarım güzel şeyler olur. Pandemi süreci biter.
Nur Esnaf: Yılbaşında işler çok yoğun değildi. Pandemi çok etkiledi bizleri.
Rıdvan Tığtepe: İhtiyaca göre satış yapan bir sektörüz. Çantayı ihtiyacın varsa alırsın ya da eldiveni şapkanı. İşler durgun. Şuan eğitimin durması, düğünlerin olmayışı vs. bizleri çok etkiledi. Umarım sağlıklı bir yıl olur ve pandemi biter.

"ÇEŞİT ÇOK ALIM YOK"

Yağcılariçi'ni gezen vatandaş ise alışveriş yapmamaktan yakınıyor. Çeşidin bol olmasını ise Aydın için avantaj olarak görülüyor.

Güler Engin: Fiyatlar yağcılarda daha uygun. Canım sıkılınca buraya geliyorum sadece alışveriş için değil gezmek içinde geliyorum. Hem çeşit çok hem uygun.
Levent C. : Özellikle geliyoruz buraya, çünkü aradığım her şeyi buluyorum burada. Fatih mahallesi tarafında oturuyoruz. Sırf buraya gelmek için geliyorum bu tarafa.


Özlem : Çok gelmiyoruz Yağcılariçi'ne. Salı günleri pazara gelince buraya da uğruyorum. Bütçe yeterse buradan da alıyorum bir şeyler. Yoksa çok alışveriş yapmıyoruz.


Aysel Özpınar: Ben alışverişimi hep buradan yapıyorum. Her şeyi elliyorum, dokunuyorum bu benim hoşuma gidiyor. Almasam da bir şey geliyorum gene de. Fiyatlar iyi çok fazla çeşit var.  (HABER: EKİN KORKMAZ)