İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yakın zamanda hizmete açılarak Kuruçeşme bölgesine değer katması planlanan Kuruçeşme Yaşam Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Başkan Hürriyet, çalışmalarda son aşamaya gelinen Kuruçeşme Yaşam Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Ziyaretinde Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte son hazırlıkları değerlendiren Hürriyet, şunları söyledi:

“Bu bölgede yaşayan insanların sosyal imkanlarını artıracak, kültürden sanata, sağlıktan spora birçok alanda hizmet alabileceği bir Yaşam Merkezi burası. Ücretsiz psikolog ve diyetisyen hizmeti, etüt merkezi, çocuk oyun alanı, Kısa Mola Merkezi, halk oyunları ve bale odası, spor merkezi olmak üzere her şeyi düşündük. 

“ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN KISA MOLA MERKEZİ’Nİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Kısa Mola Merkezi Kocaeli’de bir ilk olacak. Özel gereksinimli çocuğu olan ailelerin hayatını çok kolaylaştıracak önemli bir bakım alanı. Bir anne-babanın ihtiyacı olduğunda, hastaneye veya alışverişe gittiğinde, arkadaşlarıyla vakit geçirmek istediklerinde özel gereksinimli çocuklarını rahatça emanet edebilecekleri Kısa Mola Merkezi’ni hayata geçiriyoruz.  Aileler, çoğu zaman özel gereksimli çocuklarını bırakabilecekleri bir alan olmadığı için günlük ihtiyaçlarını görmekte zorlanıyor, sosyalleşemiyor. Engelli çocuklarımız ve aileleri, Kısa Mola Merkezimizden ücretsiz bir şekilde, alanında uzman eğitimciler himayesinde yararlanabilecek. Bir pilot uygulama burası. Diğer bölgelerde de özellikle kadınların hayatını kolaylaştırmak için ücretsiz bakım alanlarını daha da yaygınlaştıracağız.

“OYUN VE EĞİTİM BİR ARADA BULUNACAK”

Burası küçük bir kreş aslında. İlkini, Kadın Girişimciler Merkezi’nde ücretsiz çocuk oyun alanı olarak açmıştık. Kadınlar kendine zaman ayırmak istediğinde çocuğunu birkaç saatliğine bırakıp işini görebiliyordu. Burası da ikincisi olacak. Kuruçeşme bölgesinde yaşayan insanlar için büyük bir fırsat olacak. Oyun ve eğitim bir arada bulunacak. 3-6 yaş arası çocuklar burada keyifle vakit geçirecek. Burayı en kısa sürede halkımızın hizmetine açacağız. Resmi açılışı da inşallah mart ayında yapacağız. Kuruçeşme bölgesine her açıdan değer katacak bir hizmet.”