Aydın’da 1991 yılının Eylül ayında kurulan ve kentin ilk özel koleji olan Başak Koleji’nde eğitim gören mezunlar, dernek çatısı altında buluştu. Okulun ilk mezunları olan Deniz Kozacıoğlu, Hande Uysal Avcı, İkbal Günday, Burcu Demirkıran, Çağdaş Can Öztürk, Denizhan Durak, Musa Akyüzlü’nün öncülüğünde kurulan Başak Koleji Mezunlar Derneği, ilk genel kurul için bir araya geldi. Aydın Özel Başak Koleji kampüsü konferans salonunda yapılan genel kurula, dernek üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşunda bulunup ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan genel kurul, Başak Koleji Kurucu Temsilcisi Alp Ayaydın’ın divan başkanı seçilmesi ile devam etti. 

“KENDİ DENEYİMLERİMİZİ AKTARACAĞIZ”

Genel kurulda üyelere seslenen Başak Koleji Mezunlar Derneği Başkanı Çağdaş Can Öztürk, “Bizler bugün iyi birer vatandaş, iyi birer insan, anne, baba ve mesleklerinde başarılı kişilersek bunların temelleri Başak Koleji yıllarımızda atıldı. Aldığımız yabancı dilde eğitim, doğa ile iç içe bir kampüs, kurulan ve halen devam eden dostluklar bizlerin bugünlere ulaşmasını sağladı. Bundan sonraki amacımız yeni ve eski mezunları bir araya getirip, iş yaşamında, kültürel hayatta, sosyal sorumluluk projelerinde kalıcı imzalar atmaktır. Okulda eğitim almaya devam eden kardeşlerimiz ile bir araya gelip onlara kendi deneyimlerimizi aktarmaktır. Ekonomik ve sosyal hayatın zorlaştığı bugünlerde birbirimize omuz vermektir amacımız.” dedi. 

İŞTE YENİ YÖNETİM

Tüm üyelerin samimi ve dostane konuşmaları ile devam eden genel kurul, asil ve yedek yönetim kurullarının, denetleme kurullarının seçilmesi ile sona erdi. Öztürk başkanlığındaki yönetimde şu isimler yer aldı: “İkbal Günday, Hande Uysal Avcı, Deniz Kozacıoğlu ve Denizhan Durak.” Denetim kurulunda ise Noyan Dönmez, Mehmet Acar ve Nihan Karabulut yer aldı. Genel kurul sonrası ise tüm üyeler yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayıp öğrencilik yıllarındaki hatıralarını paylaştı.