Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye haritası üzerinde illere göre aşı dağılımını bir görselle paylaşarak, 6.5 milyon doz aşının da pazartesi günü geleceğini belirtti. Koca, "Pazartesi gününden itibaren bunu canlı olarak takip edebileceksiniz. En çok sağlık çalışanımızın bulunduğu İstanbul’da 224.000’den fazla kişi aşı oldu. İnaktif aşıların 10 milyon doz olan 2'inci sevkiyatının ilk bölümü (6.5 milyon doz) aşılar pazartesi sabahı ülkemizde olacak" dedi.
 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugüne kadar Türkiye haritası üzerinde illere göre aşı dağılımını bir görselle paylaşırken 6.5 milyon doz aşının da pazartesi günü geleceğini belirtti. Koca, "Pazartesi gününden itibaren bunu canlı olarak takip edebileceksiniz. En çok sağlık çalışanımızın bulunduğu İstanbul’da 224.000’den fazla kişi aşı oldu. İnaktif aşıların 10 milyon doz olan 2'inci sevkiyatının ilk bölümü (6.5 milyon doz) aşılar pazartesi sabahı ülkemizde olacak" dedi.

Koca'nın twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"1.200.000’den fazla kişi şu ana kadar aşı oldu. Türkiye’de iller bazında aşı dağılımını görebilirsiniz. Pazartesi gününden itibaren bunu canlı olarak takip edebileceksiniz. En çok sağlık çalışanımızın bulunduğu İstanbul’da 224.000’den fazla kişi aşı oldu.

İnaktif aşıların 10 milyon doz olan 2'inci sevkiyatının ilk bölümü (6.5 milyon doz) aşılar pazartesi sabahı ülkemizde olacak. Tedarik planına uygun olarak teslimatlar aşı programı aksamadan devam edecek şekilde elimize ulaşacak."