Muğla’dan Aydın’a gelen Türk Bayrağı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kuruluşlarda kalan Elif Işıkelekoğlu tarafından ant içerek Aydın’dan Umut Develi’ye teslim edildi. Aydın Valiliğinde düzenlenen törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, “Bayrağımızın önemini, anlamını, geçmişte bayrak için kanlarını, canlarını veren atalarımızı çok iyi anlamak ve bizden sonraki kuşaklara da aktarmak durumundayız. Bu nedenle bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gençlerimizi bu etkinlik içerisinde yer almış olmaları da, diğer gençlerimizin de konuyu özümsemesi bakımından da oldukça önemli ve anlamlı buluyorum. Gençlerimizi kutluyor ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Aydın İl Müdürü Ömer Turan ise, “Anadolu Gönül yolu 81 il 81 Bayrak” etkinliği kapsamında 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106 yıldönümü ve şehitler günü sebebi ile milli değerlerin yüksek tutulması, vatan sevgisi ve bayrak bilincinin nakşedilmesi, şehitlik olgusu ve bilincinin yaşatılması amacıyla 1 Mart tarihinde başlayan, 18 Mart’ta Çanakkale şehitliğinde son bulacak olan etkinlik Ege bölgesinde, Afyonkarahisar, Denizli, Muğla, Aydın, İzmir, Uşak, Kütahya ve Çanakkale olarak tamamlanacaktır” dedi.

Konuşmanın ardından, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümü dolayısıyla Türkiye’nin 7 bölgesinden Çanakkale’ye gönderilecek olan Türk Bayrağı, Vali Hüseyin Aksoy ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Aydın ve Muğla İl Müdürlüğü temsilcileri tarafından İzmir’e uğurlandı.