Savaş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna ölümü yaşamaktan daha üstün tutan aziz milletimizin tarihi, eşsiz kahramanlıklarla doludur. "Ölürsek şehit, kalırsak gazi…" diyerek çıkılan savaş meydanları, Mehmetçiğimizin nice kahramanlıklarına şahit olmuştur.

Necip milletimizin yiğit evlatları; maziden atiye uzanan bir anlayışla vatan hainlerine karşı istikbal ve istiklalini korurken, gözünü kırpmadan canını feda etmiştir. Tarihi sayısız zaferlerle dolu bir milletin evladı olarak şan ve şerefle geleceğe yürüyoruz.

Her karış toprağı şehadet kanlarıyla mühürlenmiş, canımızdan çok sevdiğimiz vatanımız ve mukaddes değerlerimiz için kimimiz eşlerini, kimimiz babalarını, kimimiz kardeşlerini, kimimiz de en yakın dostlarını kaybetti. Bugün ana yurdumuzda huzurla yaşayabiliyorsak şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Bu nedenle şehit ve gazilerimizin haklarını asla ödeyemeyiz. Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin aileleri bizim en kıymetli emanetlerimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Eylül Gaziler Günü'nde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimizin ve devletimizin bekası için canlarını ortaya koymuş aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle; hayatta olan gazilerimizi de şükranla anıyorum. Bu vatan size minnettar…"