Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosunun koordinasyonunda, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (Re.C.O.Med.) ziyareti programı AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım, İtalya Zeytin Kentleri Birliğinden yöneticiler Antonio BALENZANO, Michele SONNESSA, GiovanniAntonio SECHI, İspanya’dan José Mª Penco , Fas’tan AyoupSalem ve Valilik AB ve Dış İlişkiler Bürosu ekibi üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (Re.C.O.Med.) ziyareti programı Aydın Adnan Menderes Müzesi ziyareti ile başladı. Aydın Arkeoloji Müzesi ziyaretinin ardından Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu ile INTERREG- Akdeniz Havzası Sınır Ötesi İş birliği Programına yönelik olarak gerçekleştirilen teknik toplantı devam etti. Toplantıda İlimizin ve ülkemizin zeytin ve zeytinyağı potansiyeline yönelik olarak bir sunum gerçekleştirildi. Üye ülkelerle birlikte geliştirilebilecek iş birliği ve proje olanakları ele alındı. Ülkemizin ilk kez yer alacağı Avrupa Birliği programı INTERREG'e yönelik olarak valiliğin koordinatörlüğü ve Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (Re.C.O.Med.)’in ortaklığı ile zeytinde sürdürülebilirlik, zeytin turizmi, ve zeytinin biyolojik çeşitliliği konularında proje sunulmasında mutabık kalındı.Re.C.O.Med. Yönetim Kurulu Toplantısı ile devam eden programda katılımcılar daha sonra Aydın’da zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren çeşitli firmaları ziyaret etti.

Merkezi İtalya olan ve Akdeniz havzasında 13 üye ülkesi bulunan Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (Re.C.O.Med.)’de Türkiye, 7 mayıs 2011’den beri Didim Ziraat Odası ile temsil edilmekte.

Re.C.O.Med. Akdeniz'deki tüm ülkelerin ortak kökleri olarak ifade edilen zeytin ve zeytinyağı konusunda Avrupa-Akdeniz Zeytin Yağı Kentler Ağı oluşturarak, zeytin yağının üretimini, ticaretini artırmak ve yaygınlaştırmak için iş birliklerini geliştirmeyi amaçlamakta. Birlik, üyelerinin zeytin ve zeytinyağı kalitesini artırmak, ekonomik değerini yükseltmek, dış pazara açılmak ve en önemlisi de UNESCO tarafından desteklenen 'Akdeniz diyeti' olarak bilinen beslenme tarzının yayılması gerektiğini vurgulayarak zeytin ve zeytinyağı tüketimini artırmayı hedefleyen etkinlikler gerçekleştirmektedir.