HABER: EKİN KORKMAZ
Aydın'da avukatlar  5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Atatürk büstüne çelenk bırakarak hayatını kaybeden meslektaşlarını andı. Törende konuşan BARO Başkanı  Av. Gökhan Bozkurt, yargıdaki hukuksuzluklara dikkat çekti. Bozkurt açıklamasında şunlara değindi;

“Dünyayı sarsan COVİD-19 nedeniyle aramızdan ayrılan tüm vatandaşlarımızı, meslektaşlarımızı, sağlığımız için canlarını feda eden sağlık çalışanlarımızı, hekimlerimizi anıyoruz. Ve şiddetin kol gezdiği ülkemizde hedef gösterilen meslek gruplarından birine mensup oldukları için müvekkillerimin dava olaylarıyla özdeşleştirildikleri için, korunmadıkları için, bozulan ekonominin, yok edilen, geciktirilen adaletin asla müsebbibi olmadıkları halde her zaman hedefi oldukları için, katledilen tüm meslektaşlarımı saygı ve rahmetle anıyorum.

"BİR ADIM İLERİ GİTMEK YERİNE 5 ADIM GERİ GİDİYORUZ"
Bir adım ileri gitmek yerine her yıl 5 adım geri götürülmeye çalışılan memleketim yargısının savunma makamında kararlı bir şekilde ve dimdik durmaya devam ediyoruz. Avukatlara ve mesleğimize yönelik saldırıların giderek artması asla tesadüf değildir. Özellik müvekkilleriyle özdeşleştirilerek avukatların üzerinden avukatlık mesleği ve savunma makamı kolayca ve hukuksuzca yargılanmaya çalışılırken, avukatlara saldırılanların ise büyük ve engin hoşgörüyle şımartıldığını görüyoruz. Her birini takip ediyor, not ediyor ve kaydediyoruz.

"YARGININ OLSADA OLURU DEĞİL OLMAZSA OLMAZIYIZ"
Biz avukatız, insanlarımızın masumiyet kalitesinin, yurttaşlarımızın lekelenmeme hakkının, bütün haklarının savunulması bizden sorulur. Tarih boyunca böyle oldu, bugünde böyledir, yarın da böyle olacaktır.

"SUSMAYIZ BİZ"
Susmak mesleğimizin doğasına aykırı olduğu kadar, hukuksuzluğa ortak olmaktır aynı zamanda. Susmayız biz. Zalimin kol başı değil, mazlumun yoldaşıyız çünkü biz. Hukuk yoksa, varlığımızında hiçbir anlamı yoktur bizim. Hukuksuzluk mutsuzluk, hukuksuzluk umutsuzluk, hukuksuzluk yoksulluktur. Aydın BAROSU olarak hiç bir zaman susmadık, şimdi böyle bir tablo karşısında elbette susmayacağız." dedi.