HABER: AYŞE YILMAZ

Aydın'da 3 JES için verilen ÇED Olumlu kararlarının iptali  için açıla davalarda duruşmalar yapıldı . Efeler’e bağlı Kızılcaköy köyünde Gürmat Elektrik tarafından kurulması planlanan Sarı Zeybek JES (54 MWe) ve Germencik ilçesinde planlanan Efe 9 JES (36 MWe) ile Kuyucak ilçesi Pamukören-Değirmendere köyünde Çelikler Termik Elektrik tarafından yapılması istenilen Pamukören JES 5 (32 MWe) projeleri için verilen çevresel etki değerlendirme (ÇED) Olumlu kararlarına karşı açılan iptal davaları Aydın Adliyesi 1. İdare Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme ilgili görüşlerin alınması ve değerlendirme için kararın açıklanmasını sonraya bıraktı.

“3 PROJE AYDIN’A ZARAR VERECEK”

Davaların ardından açıklama yapan Avukat Akın Yakan, bekledikleri kararın çıkmaması durumunda itiraz edeceklerini söyledi. Avukat Yakan, “3 proje Aydın’a zarar verecek. Bölge halkı bu projelerin iptal edilmesini istiyor. Bilirkişi raporları, projelerin bölgelere zarar verdiği ve iptal edilmesi gerektiğini belirtiyor. Aydın’ın yeni JES’leri taşıyacak mecali yok” dedi.

“TOPRAKLARIMIZI KORUYACAĞIZ”

Kızılcaköy Çevre ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Toker de, mahkemeden çıkacak olan kararın önemli olduğuna dikkat çekerek, “ Bizler doğamızı korumaya devam edeceğiz. Bu topraklar bize atalarımızdan kaldı. Biz de çocuklarımıza bırakacağız. Biz bu toprakları korumak için dayak bile yedik. O yüzden bu toprakları ne pahasına olursa olsun korumaya devam edeceğiz. Zeytin, JES’ten önemli” şeklinde konuştu.