AFAD Aydın İl Müdürlüğü 1-7 Mart 'Deprem Haftası' nedeniyle yaptığı bilgilendirme toplantısında Aydın'ın risk haritasını ve alınan önlemleri anlattı. AFAD İl Binasında yapılan toplantıya Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, AFAD Aydın İl Müdürü Ramazan Harman ve daire müdürleri katıldı. Vali Günay, " En riskli bölgelerdeyiz. Bu bölgede yaşıyorsanız mutlaka iyi zeminlerde bina yapmalısınız ve depreme karşı bilinçli olmalısınız. Deprem öncesinde ve sonrasında nasıl korunmamız gerektiğini bilmeliyiz. Bunların da eğitimleri veriliyor, çalışmalar yapılıyor, önlemler alınıyor" dedi. 

Aydın'ın hali hazırdaki deprem çantasını anlatan AFAD Aydın İl Müdürü Ramazan Harman, 1-7 Mart 'Deprem Haftası' etkinlikleri kapsamında toplumun bilinçlenmesi ve duyarlılığının artmasındaki öneme değindi. 



"7 BÜYÜKLÜĞÜNDEN FAZLA BİR DEPREM BEKLENMİYOR"

Aydın'ın olası bir depreme hazırlıklı olduğunun altını çizen AFAD Aydın İl Müdürü Ramazan Harman, "Biz deprem konusunda hazırlıklıyız. Geçmiş depremleri inceleyerek jeofizik mühendislerimizin çalışmalarına göre ilimizde 7 büyüklüğünden fazla bir deprem beklenmiyor. Bunun nedeni ise fay hatlarımızın kırık ve kısa oluşu. Aynı zamanda Manisa, İzmir ve Denizli'de depremler oluyor. Biz onlardan etkileniyoruz..Bunun önlemini almamız için yapı stokunun gözden geçirilmesi gerekiyor. Bundan sonraki yapıların da risklere göre yapılması gerekiyor. Depremle yaşamayı bilmeliyiz. Deprem bir doğa afetidir. Bununla yaşamayı bilmek gerekir." dedi.


AYDIN, DASK ORANINDA BÖLGENİN LİDERLERİNDEN

Geçtiğimiz dönem içinde Aydın'da yaklaşık 300 bin kişiye AFAD eğitimi verildiğini kaydeden  Harman, "Deprem müdahale ekipleri hali hazırda bekliyor. Aydın'da 53 barınma noktası var. Yaklaşık 400 bin kişi konuk edilebilir.İl genelinde 236 toplanma alanı var. 300 bin kişiye AFAD eğitimi verildi, yeni süreçte hedef 500 bin. Aydın'da 284 bin 970 binadan 178 bin 925'ü DASK'lı. Bölgeye oranla sigortalılık oranı %62.80 ile iyi durumda." diye konuştu.