Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda başlatılan  Milli Ağaçlandırma Günü ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu çerçevesinde ‘Türkiye Yüzyılına Nefes’ temasıyla fidan dikim etkinliği bu yıl da 11 Kasım, saat 11.00’de Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Fidan dikim etkinliği Vali Hüseyin Aksoy’un katılımı ile Efeler ilçesi Adnan Menderes Kampüsü Beril Menderes Kız Öğrenci Yurdunda düzenlendi.

Ülke genelinde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesini sağlamak, geleceğe ve dünyaya nefes olmak amacıyla ve daha yeşil bir Türkiye, daha yeşil bir dünya için düzenlenen “Milli Ağaçlandırma Günü” fidan dikim etkinliği Vali Hüseyin Aksoy, İl Jandarma Komutanı, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törende Vali Aksoy, ‘Türkiye Yüzyılına Nefes’ temasıyla gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günüyle ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

“DAHA YEŞİL BİR DÜNYA, DAHA YEŞİL BİR TÜRKİYE, DAHA YEŞİL BİR AYDIN”

Geçtiğimiz yıllardan itibaren Türkiye’de ağaçlandırma noktasında önemli bir seferberlik gerçekleştiğini belirten Vali Aksoy, Aydın ili genelinde 2022 yılı içerisinde 1 milyon 647 bin 639 adet fidan dikildiğini, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği kapsamında da 14 farklı lokasyonda toplam 109 bin 420 adet fidan dikimi gerçekleşeceğini belirtti.

Ağaçlandırma çalışmalarının, Türkiye’nin daha yeşil bir ülke olmasına, çevre duyarlılığının üst noktalara taşınmasına katkı sağladığını söyleyen Vali Aksoy, “Aydın; %40’ı ormanlarla kaplı ve Türkiye ortalamasının üstünde bir orman varlığına sahip bir kent, bunu korumak ve daha iyi bir noktaya taşımak da hepimizin sorumluluğunda. Önceki yıl orman yangınlarımız daha yoğundu, 2022 yılı yazında 42 orman yangınında toplam 289 hektarlık orman arazisi, 137 hektarlık tarım arazisi zarar gördü. Tarım arazilerinde başlayan yangınların orman arazilerine sıçraması ile daha büyük çapta zararın yaşanması hepimizi üzdü. Orman yangınlarıyla mücadele konusunda her yıl kararlar alıyoruz. Temennimizalınan bu kararlara herkesin büyük bir titizlikle uyması, alınan kararları uygulama noktasında ise vatandaşlarımızın ve çiftçilerimizin daha duyarlı olmasıdır.” diye konuştu.

Vali Aksoy, “Fidan seferberliğine el veren, başta Orman İşletme Müdürlüğümüz olmak üzere Üniversitemize, Gençlik ve İl Spor Müdürlüğümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.” sözleriyle projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Vali Aksoy, protokol üyeleri ve öğrencilerin fidan dikimi gerçekleştirmesi ve can suyu vermeleri ile fidan dikimi etkinliği sona erdi.