Haber: Ekin Korkmaz
Aydın’daki pazar yerlerinde sebze ve meyve fiyatlarındaki anormal artışın önüne geçilemiyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Çarşamba Pazarı’ndaki fiyat etiketleri zirve yapmış durumda…

 FİYAT ARTIYOR KAZANÇ ARTMIYOR
Geçen haftayla bu haftanın fiyatlarını karşılaştıran Pazarcı Ali Yılmaz; “Önceki hafta patates soğan fiyatları 3 lira iken bu hafta 4-5 liraya çıktı. Artık pazarların bizlere pek bir kazancı olmuyor” Diyerek fiyatlar artsa da kazancın artmamasına tepki çekti. 


“100 KİLO ÜRÜN VEREN AĞAÇ 10 KİLO ÜRÜN VERİYOR”
Pazarcı Erdal Ölekli; “Bu sene maalesef kuraklıktan dolayı geçen senelerde 100kg meyve veren ağaç bu sene 10-15kg anca meyve verdi. Meyvelerin az olması fiyatlarını arttırdı. Bu yüzden meyve fiyatları yüksek değil mecbur böyle olmak zorunda.” Diyerek kuraklığın meyve fiyatlarını etkilediğinden bahsetti.


“HER ŞEY GİBİ MISIR FİYATLARI DA ARTTI”
Soğan patates fiyatları gibi mısır fiyatlarında da artıştan bahseden pazarcı; geçen hafta 10 adedi 10 lira olan mısırın bu hafta 7 adedi 10 lira olmasına dikkat çekti. 


“GEÇİMİMİZİ BİR ŞEKİL SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Pazarcı Adem Sakman; “Geçen haftaya oranla fiyatlar hemen hemen aynı. Normalde taze fasulyeyi 8-10 liradan aşağı satmam ama dünden kaldığı için bu hafta mecbur 5 liradan satıyorum. İşleri arttıramıyoruz ama geçimi bir şekilde sağlamaya çalışıyoruz, şükür…” dedi. 


AYDIN HALKI OLARAK YERİNDE İNCİR YİYEMİYORUZ
Artan fiyatlardan şikayetçi olan Bircan Ünlütürk; “Aydın’da yaşayan halk olarak yerinde ve zamanında incir yiyemiyoruz. İncirin kilosu almış başını gitmiş. Pazar yerimizde bütün sebzeler pahalı eskisi gibi alamıyoruz. Her sofrada olan soğan,domates 5 liradan aşağı satılmıyor…Kuru soğana muhtaç olacağız bu gidişle. Allah herkesin yardımcı olsun.”diyerek eskiden az parayla dolap dolarken şimdi çok parayla dolmamasına tepki gösterdi.


KUDRET NARI TANE 5 TL!
Yaz mevsiminde yetişen ve kalp ağrısına, şeker, kanser hastalıklarına ve nefes darlığına faydası olan mucizevi kudret narı tane fiyatıyla cep yakıyor. Pazarcı Ümmühan Gembola kudret narının nasıl yenilmesi gerektiğini şöyle anlat; “15 gün balın içinde bekletilip, içinde bulunan çekirdeklerin çay kaşığı ile birer birer yenilmesi gerekiyor. Tane olarak satıyoruz, fiyatı 5 lira.” dedi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ