Aydın Ticaret Odası toplantı salonunda Aydın Valiliği tarafından yapılan Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde, 2 şehit yakını ve 2 gaziye madalyaları Aydın Valisi Hüseyin Aksoy Tarafından verildi.

Aydın Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Vali Aksoy, Şehit Piyade Çavuş Mutlu Uçar’ın Devlet Övünç Madalyasını kardeşi Ferah Atun’a, Şehit Jandarma Teğmen Güngör Dolunay’ın Devlet Övünç Madalyasını ise babası Gürhan Dolunay’a takdim etti. Vazife Malulü Polis Memuru Serdar Mutluer ve Gazi Bakım Astsubay Kıdemli Üstçavuş Kadir Kökalp ise madalyalarını yine Vali Aksoy’un elinden aldı.

"ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK EN ÖNEMLİ VAZİFEMİZDİR"

Törende konuşan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, "Türk milletinin tarihi destanlarla ve zaferlerle doludur. Bu kutsal vatan toprakları kahramanca yapılan mücadeleler sonucunda kazanılmıştır. Bugün ülkemizin ve milletimizin bağımsız bir devlet olarak tarih sahnesinde yer alması aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin eseridir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, istiklalimizin ve bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir. Onlardan aldığımız güç, inanç ve ilhamla bize emanet edilen bu cennet vatanı sonsuza dek yaşatmak azim ve kararlılığıyla cumhuriyetimizin, devletimizin ve milletimizin birlik ve bütünlüğünü koruma sorumluluğumuzun bilinci içerisindeyiz. Ülkemizin bağımsızlığı, huzur ve güvenliğini korumak için bu ulvi makamlara yükselmiş şehit ve gazilerimiz her zaman milletimizin gurur kaynağı olmuştur. Bu vatanın kahraman evlatları, Malazgirt’te, Çanakkale’de, Dumlupınar’da ve en son 15 Temmuz’da terör ile mücadelede tarihe isimlerini altın harflerle yazdırmışlardır. Aziz milletimizin üzerine oynanan her türlü oyunları dün olduğu gibi bugünde bertaraf ederek yarınlara daha emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Şanlı bayrağımızı korkusuzca bu topraklar üzerinde dalgalandırmak, şehit ve gazilerimize sahip çıkmak en önemli vazifemizdir" dedi.

KATILIMCILAR
Törene Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Barış Altıntaş, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Aydın İl Müdürü Ömer Turan, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken ve protokol üyeleri katıldı.