Aydın haberleri ekibinden merhaba. Ben Deniz Zor.  Ülkenin gündemi ve Aydın’a yansıyanları derledik.

1) 1 Haziran itibari ile kontrollü normalleşme tedbirleri kapsamında yine gündem dışı kalan sanatçılarla ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. 31 bin sanatçıya 250 milyon lira destek sağlanacak.

2) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 milyon doz aşılamaya ulaşıldığını duyurdu.

3) Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemeleri bugün hesaplara yatıyor. Açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptı.

4) Gündemde BAĞ-KUR ve SSK emeklilerine zam var. Enflasyon rakamlarına bakıldığında yüzde 6.39’luk zam öngörülüyor.

AYDIN GÜNDEMİNDE NELER VARDI?

5) Haftasonu ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da LGS heyecanı yaşanacak. İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, toplam 265 okulda 13 bini aşkın öğrencinin sınav heyecanı yaşayacağını açıkladı.

6) Efeler’de 4 mahallede seçim heyecanı yaşanıyor. Çeşitli sebeplerden muhtarsız kalan Ovaeymir, Cuma, Kardeşköy ve Bademli Mahalleleri 6 Haziran Pazar günü sandık başına gidiyor. Yaklaşık 12 bin kişi oy kullancak.

7) Aydın Valiliğince paylaşılan bilgiye göre; Mayıs’ta meydana gelen 468 trafik kazasında 1 kişi öldü, 261 kişi de yaralandı.

8) Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Sıfır Atık Projesi ile 6 bin 473 ağacın kesilmekten kurtulduğunu açıkladı.

9) 5 Haziran Çevre Gününü kutlayan belediyeler, duyarlılık çağrısında bulundu. Belediye Başkanları ekipleri ile birlikte çöp topladı; vatandaşları bilgilendirdi. İlk kutlamayı yapanlar arasında Söke Belediye Başkanı @levent.tuncel09 l yer aldı.

10) Temiz çevre vurgusu yapılmasına rağmen denizin dibinden çıkanlar şaşırttı. Kuşadası Belediyesi ekiplerinin yaptığı deniz dibi temizliğinde klozet gibi çöpler çıktı.

11) Koçarlı Dedeköy Muhtarı verdiği sözü tuttu; mahalle sakinleri ile birlikte müze açıyorlar. Belediye Başkanı Nedim Kaplan desteği ile açılan müzede kıymetli eşyalar ve tarihe ışık tutan materyaller sergilenecek.

12) AK Parti'li Mustafa Savaş, Kuşadası ve Yenipazar’daki iki derenin ıslah edileceği proje için Bakan Pakdemirli’ye teşekkür etti.

13) Kuşadası'nın tanınmış turizmcilerinden Haluk Alay'ın kızı Selena Alay hayatını kaybetti.