Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı personeli Muğla'daki gönüllü görevinin başından ayrılmıyor. Başkan Özlem Çerçioğlu'ndan özel görev isteyen 2 ekip daha yangına müdahale etmek için olay yerine gitti. 

SON DURUM...

Türkiye orman yangınlarıyla savaşıyor... An itibariyle 3 ilde 7 noktada orman yangınları devam ediyor. Bodrum ilçesinde Gökpınar, Aşağı Mazı ve Yukarı Mazı mahallerinde yanan çam ağaçlarının yola devrilmesi ve kaya parçalarını sürüklemesi nedeniyle zaman zaman ulaşım sağlanamıyor.

Manavgat ve Gündoğmuş dışındaki yerlerde yangın kontrol altına alındı. Milas ilçesindeki yangın rüzgarın etkisiyle Çökertme, Bozolan, Fesleğen, Gökbel ve Türkevleri mahallelerine sıçradı.

AYDIN'IN ATEŞ SAVAŞÇILARI BÖLGEDEN AYRILMIYOR

Yangınlar hızla yayılırken ve söndürme çalışmaları güçlükle devam ederken Aydın'ın ateş savaşçıları da bölgeden bir an olsun ayrılmayarak çalışmalara destek oldu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan özel izin alan iki ekip daha yangın bölgesine gitti. Ekibin tavrı, büyük takdir topladı. 

ÇANKIR'DAN İTFAİYE ERLERİNE; "HELAL OLSUN SİZLERE"

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, itfaiye erlerinin gönülden mücadelesini sosyal medyadan yayımladığı "Helal Olsun Sizlere " mesajı ile kutlafı. Çankır, mesajında  "Yangınlara karşı amansız bir mücadele ile takdir toplayan Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nden takdir toplayacak bir güzel daha hareket geldi. Aydın Büyükşehir itfaiyesinin fedakâr personeli mesai saati dışında kalan zamanlarında Marmaris, Bodrum, Milas gibi bölgede çıkan yangınların söndürülme mücadelesine gönüllü olarak katılıyor." ifadelerine yer verdi.