Aydın İş Kadınları Derneği, Türkiye’de kurulan ilk iş kadını dernekleri federasyonu olan Girişimci İş Kadınları Federasyonu’nun (GİFED), yol haritasını çıkarmak ve gelişim sürecini belirlemek için 20-22 Mayıs tarihinde Kocaeli’de düzenlediği çalıştaya katıldı.

Aydın İŞKAD Başkanı Belgin Çekmen Altay, “Kurucu üyeliğini de yaptığımız GİFED’in çatısı altında olmaktan ve Aydın’ı temsil etmekten gurur duyuyoruz. Biz kadınlar cinsiyetçi bakışı ortadan kaldırıp yetileri ile hakkettiği yerde olmasını sağlamak istiyoruz” dedi. 

GİFED’i büyütme, geliştirme ve geleceğe hazırlama hedefiyle üye derneklerin katılımı ile düzenlenen ve “Geleceği şekillendiriyoruz” mottosu ile yapılan çalıştayda GİFED’in stratejik planını belirlendi.

Aynı zamanda “kadınlar için daha çok ve daha iyi işler” konusunu da ele alındı.  GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, GİFED’in yol haritasını da bu çalıştayda çıkardıklarını vurguladı. Serter, Ekosistemde meslekler yeniden tanımlanırken, robot-insan çağına adım atılırken, işin geleceği kapımıza dayanmışken kadınlar olarak acil aksiyon almak zorunda olduklarını ifade etti. 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

GİFED’İn stratejik planı belirlendi
Kocaeli’nde kurucu üye derneklerden olan Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği’nin (KOİDER) ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda üye dernekler arasında organik bağı güçlendirmek de hedeflendi.  Çalıştay’da GİFED’in stratejik planı belirlendi. 
 
Atölye çalışmaları ile stratejik raporlar oluşturuldu
Çalıştayda yapılan grup çalışmalarıyla misyon-vizyon ve amaçların gözden geçirildi. Temel stratejik amaçların ve kurum değerlerinin belirlenmesi konusunda da çalışmalar yapıldı. 


Atölye çalışmalarında önceden belirlenmiş olan 6 komisyonla birlikte yuvarlak masa toplantılarında derneklerin beyin fırtınaları yapıldı. 

Kadın dostu pazar; KOİDER Bazaar 
Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (KOİDER) tarafından her yıl yapılan, geleneksel hale gelen KOİDER Bazaar Alışveriş Festivali’ni de gezen Aydın İŞKAD üyeleri, farklı firmalar ile diyalog kurdu. 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkıda bulunduğu ve farklı firmaların stant açtığı festivalde, kostüm defileleri, bando gösterisi, workshoplar gerçekleştirildi. Yaklaşık 15 firmanın stant açtığı festivalde ayrıca stantlarda özel indirimler de yapıldı.

“Kadınlar adına geleceği daha kolay inşaa etme hedefindeyiz”
Çalıştaya Aydın’dan katılım sağlayan Aydın İş Kadınları Derneği (Aydın İŞKAD) de atölye çalışmalarında aktif olarak rol aldı. Aydın İŞKAD Başkanı Belgin Çekmen Altay, çalıştay değerlendirmesinde şunları söyledi; “Aydın İŞKAD’ın ulusal olmak yolunda çıktığı bu yolda 8 ilde birleşmiş olması, federasyon kurmuş olması, kadınlar adına geleceği daha kolay inşaa etmemize olacaktır. Önemli olan el birliği ile iş hayatındaki kadınların fırsat eşitliğine geçirebilecek lobileri oluşturarak yönetmeliklerin çıkartılmasında önderlik etmektir. Cinsiyetçi bakışı ortadan kaldırarak hayatın her alanında kadını cinsiyeti ile değil yetileri ile hak ettiği yerlerde olabilmesini sağlamak istiyoruz.”