Mili Mücadele kahramanlarından Yörük Ali Efe'nin doğduğu köy olan tarihi Kavaklı Köyü’nde bulunan ve Hacı Osman Efendi tarafından 1795 yılında yaptırılan Kavaklı Camisi’nin restore edilmesi amacıyla valilik tarafından ihaleye çıkılmıştı. 867 bin TL bedelle gerçekleştirilen ihalenin ardından camiinin kurtarılması için bugün çalışmalar başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada “Restorasyon çalışmalarının bir yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Kavaklı Camisinin restore edilmesi ile İlimizdeki önemli bir kültürel miras öğesi de daha kültür turizmine kazandırılmış olacaktır” denildi.

KAVAKLI CAMİSİ’NİN TARİHÇESİ
Yörük köyü olan Kavaklı’daki Kavaklı Camii kitabesinde Hacı Osman Efendi tarafından Miladi 1795 yılında yapıldığı yazılmaktadır. Minaresi ise 1967 yılında yapılmıştır. Yapı bu tarihte kuzey-güney yönlerinde dikdörtgen planlı, ahşap tavanlı olarak inşa edilmiştir. XIX. Yüzyıl sonu- 1940 öncesindeki zaman diliminde son cemaat yeri betonarme ile yeniden düzenlenmiştir. Caminin kalem işleri 1965 yılında yapılmıştır. 1970 yılında caminin doğu cephesine bitişik olan kadınlar mahfili yeniden yapılmış, çevre düzenlemesi gerçekleştirilmiştir. 1987 yılında eser onarım geçirmiştir. Çatısı, sıva tadilatı ve minaresi onarılmıştır. Pencerelerin ahşap tavanları beşinci aşamada yenilenmiştir.

 Mihrap ve minbere ait süslemeleriyle ilgi çeken cami kalem işi süslemeleriyle Aydın dağlarındaki tek cami özelliğine sahiptir.