HABER: AYŞE YILMAZ
Aydın Hal Derneği Başkanı Selahattin Kılıç ile Acarlar Hal Derneği Başkanı Aşkın Şimşek esnaflar adına ortak çağrıda bulunarak “tek çatı altında hizmet vermek istiyoruz” dedi. Her iki derneğin aktif 103 üyesinin olduğunu kaydeden dernek başkanları Aydın’ın kazanması için sorunların çözülmesini talep etti.

“AMACIMIZ AYDIN’A YAKIŞIR BİR HAL KURULMASI”

Esnaflar adına konuşan, Aydın Hal Derneği Başkanı Selahattin Kılıç, “Aydın Hal Derneği ve Acarlar Hal Derneği olarak birlikte hareket etme kararı aldık. Amacımız; Ege’nin incisi Aydın’a modern hal inşa edilmesidir. Peki bu modern hal nerede olacak? 2015 yılında Aydın büyükşehir olduğunda hal için yer istedi. Acarlar’da yaklaşık 90 dönümlük bir arazi var. Bu yer belediyeye tahsis edildi. 2018’e kadar bir süreç işletildi. İçişleri ve Tarım Bakanlığından çeşitli izinler ve kararlar alınması gerekiyordu; alındı. Sonradan olay nasıl değişti bilmiyoruz ancak hal için tahsis edilen yer belediyeden alınarak milli eğitime tahsis edildi. Büyükşehir Belediyesi yeri geri almak için çeşitli dilekçelerle başvurularda bulundu ancak bugüne kadar herhangi bir sonuç alınamadı.” dedi.

“SİYASİ AMAÇ GÜTMEDEN SESLENİYORUZ; KAZANMAK VE KAZANDIRMAK İÇİN...”

Çağrılarının herhangi bir siyasi amaç gütmediğinin altını çizen Kılıç şöyle konuştu; “Biz burada hiçbir siyasi amaç gütmeden seslenmek istiyoruz. Bizim amacımız üreticimizin malını değerlendirmektir. Yakın çevremizde çok fazla örnekler var. Örneğin Selçuk’a yapılan hal kompleksinde soğuk hava depoları bile var. Bizde Aydın’a yakışır bir kompleks yapılmasını istiyoruz. Ortak çatıda hizmet vermek, çalışmak, kazanmak ve kazandırmak istiyoruz.
Biz bu kompleksin kurulması için bu alanın yeniden Aydın Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmesini istiyoruz. Bu alanda bir de şöyle bir şey var. Bu arazi üstünde yüksek gerilim hatları geçyor. Okul olması için uygun değil. Bizim kuracağımız tesis tek katlı. Bizim için şartlar uygun.

“GÜÇ BİRLİĞİMİZ AYDIN İÇİN”

Aydın yönetimi, siyasi veya belediye başkanlarımızla bir sıkıntımız yok. Biz herkesin bizi duymasını ve Aydın için karar almasını istiyoruz. Biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu göstermek istiyoruz. Hal Kompleksinin kurulmaması için sorun ne veya nerede ise çözülmesini talepediyoruz. Güç birliğimizi Aydın’ın kazanması için kullanmak istiyoruz.”