Aydın’da kış mevsiminin yaklaşmasıyla beraber doğalgaz ve elektriğe gelen zamlar vatandaşı kara kara düşündürüyor. Vatandaşlar çare olarak yeniden kömür sobası ile ısınmaya yüzünü döndü. Son dönemde bir hayli vatandaşın kömür alış verişi yapmaya başladığı ve talebin geçtiğimiz yıllara göre oldukça arttığı kaydedildi.
Kuşadası’nda faaliyet yürüten Atlas Kömür sahibi Cenk Tok zamlar sebebiyle işlerinin açıldığını ifade etti. Tok yaptığı açıklamada “Şu anda kömüre fazlasıyla talep var, doğalgaza zam olduğu için herkes sobaya geçti. Doğalgaz elektrik çok pahalı. Zenginler bile sobaya döndü, kömür yakıyor. 1000 liradan başlıyor sobalar da. Çoğu yerde artık böyle” ifadelerini kullandı. 
Diğer taraftan yazlık alanlarda doğalgaz ve elektriğin pahalı olmasından dolayı kömüre ve sobaya talebin arttığı da belirtiliyor. Aydın’da Egem kömür sahibi Sertaç Özkan ise kömür fiyatlarının geçtiğimiz yıla göre yüzde 100’den fazla arttığını kaydetti. Özkan açıklamasında “ Geçen sene kömürü  900-1000 TL’ye  satıyorduk. Bu sene 2000 TL’yi geçti, yüzde yüzden fazla zam var” dedi.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ