HABER: AYŞE YILMAZ
Aydın BARO Başkanı Gökhan Bozkurt, sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklama yaptı. Bozkurt, yaptığı açıklamada, olayın Kocaeli Gebze’de gerçekleştiğini ve yakından takip edildiğini belirtti. Bozkurt açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “ İşitme engelli olan bir yurttaşımızın, özellikle cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimi nedeni ile adı Fırat Delikanlı olarak geçen kişi tarafından işkenceye tabii tutulduğu insanlık dışı görüntülerin sosyal medya aracılığı ile tarafımıza ulaşması üzerine bu vahşi olayın Aydın’da yaşandığı haberlerinin yer alması nedeni ile baro başkanlığımızca derhal konuyla ilgilenilmiştir."

OLAY GEBZE'DE YAŞANDI

Araştırmalarımız sonucunda; olayın Kocaeli ilimizde gerçekleştiği, bu nedenle soruşturma yetkisinin de Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığında olduğu, Aydın ile bir ilgisinin bulunmadığı, haberlerde Aydın şeklinde geçmesinin sebebinin muhtemelen müştekinin Aydın ilinde ikamet etmesinden kaynaklandığı anlaşılmıştır.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Bu insanlık dışı olaya ilişkin soruşturmanın halen Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olduğunu, gerçek adı F.K olan şüphelinin birçok suçtan dolayı suç kaydının bulunduğunu, Kocaeli Barosu adına bizzat Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir’in konuyu yakından takip ettiğini, şüphelinin derhal yakalanarak yargı önünde işlediği suçun hesabını vermesini beklediğimizi adaletin bir an önce yerine gelmesi noktasında Kocaeli Baromuz ile birlikte olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."