Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde i açtığı sergiye vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Başkan Çerçioğlu, kadına şiddete dikkat çekilen sergiyi CHP Genel Merkez MYK Üyesi Kadın Kolları Genel Sekreteri Mehtap Yücel, CHP Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Nurşen Balcı CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir ve partililer ile birlikte gezdi. 

"İYİ HAL İNDİRMİNE SON VERİLMELİ"
Çeşitli illerden sergiye katılan sanatçıların eserlerini bir bir gezen Başkan Çerçioğlu ve beraberindekiler günün anlam ve önemine şiddete dur diyerek dikkat çekti. Kadın cinayetlerinde uygulanan iyi hal indirimlerinin tamamen kaldırılması gerektiğini belirten Başkan Çerçioğlu, "Erkeklerin çizdiği resimler farkındalık adına çok anlamlı olmuş. Sergiyi düzenlememizdeki en büyük amaç da farkındalığı artırmaktı. Hepimiz çok üzgünüz, birçok kadınımız hayatın kaybetti, aramızda yoklar. Bir çoğu bir erkek tarafından çocuklarının gözleri önünde katledildi. Tek amacımız Tükiye'de yaşayan kadınların geleceğe dair umutla bakabilmesi, adil ve eşit bir yaşam istiyoruz. Cinayetlere dur demekle olmuyor. Yasalarımızın ağırlaştırılması gerkiyor. Yargının kararlarını tekrar tekrar gözden geçirmesi gerekiyor.  İyi hal indirimlerine tartışmasız karşıyız. " ifadelerini kullandı. 

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR"
İstanbul Sözleşmesi'nin önemini anlatan CHP Genel Merkez MYK Üyesi Kadın Kolları Genel Sekreteri Mehtap Yücel, "Çok önemli bir etkinlik düzenlenmiş, Sadece Uluslararası şiddetle mücadele günü değil, dayanışma ve farkındalık günü aynı zamanda. Hayatını kaybeden kadınların hepsnin bir hayatı olduğunu birer dünya olduğunu görmemiz gerekiyor. Az önce bir görselde "benim neden sokak ortasında öldürülme ihtimalim var" yazıyordu çok önemli bir soru. Bunun çözümü İstanbul Sözleşmesi'nin geri gelmesi, bütün politikalarda toplumsal cinsiyetin uygulanması gerekiyor.  Yerel yönetimlere bakıldığında toplumsal cinsiyetin uygulandığı en başarılı belediyeler CHP'li belediyelerdir." dedi. Yücel, konuşmasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ÖZlem Çerçioğlu'na farkınadalığı artırmak adına yağılan sergiye öncülük ettikleri için ayrıca teşekkür ettti.