İncirliova Belediyesi’nde dehşet verici bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre Belediye Başkanı Aytekin Kaya, göreve geldikten sonra kendisinden önceki dönemde belediyede İnsan Kaynakları Müdürü olan Esen Ekiz ile birlikte 15 kadrolu memuru Acarlar Mahallesi'ndeki temizlik şantiyesine görevlendirdi. Esen Ekiz ise Başkan Kaya'ya mobbing davası açtı.


ZEHİRLİ YILAN DOĞAYA BIRAKILMIŞ
Davanın açılmasının ardından ise akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Başkan Kaya, Acarlar temizlik şantiyesinde işçi olarak çalışan Cemal Karataş'tan zehirli bir yılan yakalamasını isteyen Başkan Kaya, bu yılanı Ekiz'in masasındaki çekmeceye koyması talimatını verdiği iddia edildi. Karataş zehirli bir engerek yılanı yakalayıp bir karton kutuya koyduktan sonra belediye hizmet binasına gitti. İzinli olduğu için o gün işe gitmeyen Ekiz'in odasına giremeyen Cemal Karataş, zehirli yılanı doğaya bırakmak zorunda kaldı.

CİNAYETE TEŞEBBÜS
İddiaya göre Karataş, olaydan sonra kendisini görevden alıp çöp toplamaya gönderen Başkan Kaya'dan intikam almak için Ekiz'e yapılanları deşifre etti. Ekiz'in kendisi gibi belediyede çalışan eşi Emre Ekiz ve 2 kişinin daha olduğu ortamda kurulan ölüm tuzağını anlatan Karataş'ın beyanları doğrultusunda Esen Ekiz, savcılığa giderek Başkan Kaya'dan şikayetçi oldu. Cinayet Masası dedektifleri tarafından Başkan Kaya hakkında cinayete teşebbüs suçundan hakkında soruşturma başlatılırken savcılık soruşturma kapsamında Başkan Kaya için 60 gün uzaklaştırma tedbiri kararı verdi. Kararda "04.03.2021 günü meydana gelen olayla ilgili olarak şiddet uygulayan isimli hakkında 6284 sayılı Kanun'un 5/1-a maddesinin 60 gün uygulanmasına, karar verilmiştir" ibarelerine yer verildi. (Yeni Asır)