Bingöl'den Tatvan'a giden Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Cougar tipi helikopterin düşmesi sonucu aralarında Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın olduğu 11 asker şehit oldu, 2 asker yaralı kurtarıldı.

Şehit düşen askerlerden 4’ünün Gaziemir Kara Havacılık Alay Komutanlığı personeli olduğu ve geçici görevle bir gün önce Elazığ'a gönderildikleri öğrenildi. Kırıma uğrayan helikopterin de İzmir kayıtlı olduğu aktarıldı. Şehitlerin ailelerinin İzmir'de yaşadığı ve şehadet haberlerinin ailelere ulaştığı bildirildi.




ÜÇ AYLIK BEBEĞİ VARDI
Şehit askerlerden Tekns.Kd.Çvş.Şükrü Karadirek'in Menderes'in Kasımpaşa Mahallesi'nde yaşadığı öğrenilirken Karadirek'in ailesine acı haber görevliler tarafından ulaştırıldı. Şehit Şükrü Karadirek'in memleketi Afyonkarahisar'da defnedileceği aktarıldı. Merhum Şükrü Karadirek'in 7 Eylül 2019 tarihinde ve Elif Karadirek’ ile evlendiği ve çiftin 3 aylık İbrahim Aras adında erkek çocukları olduğu öğrenildi.


P.Uzm.Çvş.Tolga Demirci'nin Gaziemir ilçesinde bulunan ailesine acı haber ulaştırıldı. Demirci'nin cenazesinin Kayseri'de defnedileceği belirtildi.

Kr.Plt.Yzb.Tayfun Kureş'in Karabağlar'da yaşayan ailesine de şehadet haberi verildi. Kureş'in Trabzon’un Of ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Evli ve 1 erkek çocuk babası olan Kureş'in naaşının ailesinin yaşadığı Ankara'da toprağa verileceği belirtildi.

Narlıdere'de ikamet eden diğer şehidin isminin kısa süre içerisinde yetkililer tarafından duyurulacağı aktarıldı.