BUGÜN TÜRKİYE GÜNDEMİNDEN AYDIN’A NELER YANSIDI?

  • Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, hayvan hakları yasası için “Can dostlarımızı daha etkin koruyacak yasal düzenlemeler kapıda” mesajı yayımladı.
  • HDP’nin kapatılması meclis gündeminde. CHP Lideri Kılıçdaroğlu konuyla ilgili; Demokrasinin var olduğu bir ortamda siz, bir partiyi kapatamazsınız, doğru bulmuyorum” dedi.
  • MHP Lideri Bahçeli; AYM, HDP iddianamesini ikinci kez iade edebileceği bir seçeneğin kalmadığına dikkat çekerek “HDP'nin kapatılması artık hukukun konusudur” dedi.
  • Hrant Dink cinayeti davasında mahkeme Fetullah Gülen ve Zekeriya Öz’ün de aralarında olduğu 13 firari sanık hakkında kaçak sayılma ile mal varlıklarına el koyma kararı verilmesini talep etti. AYDIN’DA BUGÜN NELER OLDU?
  • Kuşadası’nda Uydukent’in sakinleri elektrik ve su kesintisi nedeniyle ayaklandı. Şantiye elektriği kullanılan sitenin elektriği borç krizi yüzünden kesildi. Uydukent sakinleri sokağa döküldü. Durumu ellerinde tencere ve tavayla protesto eden öfkeli vatandaşlar, slogan atarak seslerini duyurmaya çalıştı.
  • Nazilli'de İYİ Parti İlçe Yönetimi’nde yer alan 13 kişi, ilçe başkanının tutumlarından dolayı istifa etti. İlçe Başkanı Cihat Öztürk ise yaşanan istifalarla ilgili olarak, “Yönetimsel görüş ayrılıklarını saygıyla karşılıyoruz." dedi.
  • Aydın Devlet Hastanesi’ndeki eczanede yeşil reçete ile hastalara verilen ve aynı zamanda uyuşturucu madde özelliği bulunan ilaçlarda kayıt dışı eksilme olduğu tespit edildi. Narkotik ekipleri çalışma başlattı.
  • Aydın’ın bin rakımlı yaylasında tehlikeli çöl örümceği ‘Sarı Kız’ ortaya çıktı. Yetişkinlerinin boyu 20 cm’ye kadar ulaşabilen, insanlardan korkmayan, ses ve ışığa giden, bir metre yükseğe sıçrayabilen ve çok hızlı hareket edebilen bu örümcek, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.
  • Kuşadası’nda kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı, bir vatandaştan 50 bin euro, 250 bin tl ve yaklaşık 1 milyon TL değerinde ziynet eşyasını alarak kayıplara karıştı. İzmir, Bursa ve Gaziantep’te düzenlenen operasyonlarla 10 şüpheli gözaltına alındı.

BELEDİYELER BUGÜNAYDIN İÇİN NE YAPTI?

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

1) Aydın Büyükşehir Belediyesi  ASKİ Genel Müdürlüğü filosunu güçlendirdi. 37 adet kazıcı yükleyici, 1 adet toprak silindiri ve 1 adet greyder olmak üzere 39 araç hizmet için hazırlandı. Başkan @ozlemcercioglu , ““Kaynaklarımızı halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda daha fazla hizmet edebilmek için etkin ve verimli kullanıyoruz.” Dedi.

EFELER BELEDİYESİ

2) Efeler Belediyesince düzenlenen online İngilizce eğitimini tamamlayan 70 kadın sertifikasını aldı. Başkan Fatih Atay, sertifika töreninde buluştuğu kadınlara bir sonraki kurs döneminden sonra yurt dışı sözü verdi. Öte yandan kadın istihdamı konusunda çalışmalara da devam edildiğini kaydetti.

KUŞADASI BELEDİYESİ

3) Kuşadası’nda 25 plaj ve bir marina Mavi Bayrak özelliğini korudu. Özel kritierleri yerine getiren işletmeler törenle ödüllendirildi.
4)Daha önce Selçuk girişine yerleştirilen ‘Kuşadası’ karşılama yazısı, Söke girişine de yerleştirildi. Mehmet Tüzüm Kızılcan imzası taşıyan ikinci karşılama yazısı beğeniyle karşılandı.

DİDİM BELEDİYESİ

5) İYİ Parti Didim İlçe Başkanı, Başkanı Vefa Berk Tezsener, Aydın il yöneticileri ve Didim İlçe yöneticileri Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ı ziyaret etti. Ziyarette gerçekleşen projeler ve çalışmalar hakkında konuşuldu. Başkan Atabay birlikte daha güzel işler başarılacağının mesajını verdi.

6)Didim Belediyesi yol yapım çalışmalarına devam ediyor. Karakol Caddesi’nde gerçekleştirilen parke taşı ile yol yapım çalışması son aşamada tamamlanıyor.