tvDEN’de konuşan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Aydın’ın risk haritasını anlattı. Ercan özellikle güneye doğru ilçelerin büyümesinin önüne geçilmesi gerektiğini savundu. Ercan, “Karacasu dağda olduğu için son derece güvenlidir. Yenipazar, Bozdoğan, Dalama, Çine, Koçarlı, Karpuzlu gibi ilçeler Aydın'ın hiç deprem görmeyecek yerleridir. Aydın'da tehlikeli olan kentin güneye doğru gelişmesi. Nazilli, Umurlu, Köşk, Germencik, Kuyucak, Ortaklar gibi yerlerde demiryolunun üstüne olmalı yerleşim yerleri. Aydın'ın yerleşimleri tepelere yapılmalıdır." dedi.

ATAY’A ÖVGÜ DOLU SÖZLER
Prof. Dr. Ercan, İzmir depremini de hatırlatarak yaşanan doğal afetin sonuçlarını değerlendirdi. İnşaat ve jeofizik mühendislerinin birlikte çalışması gerektiğini vurguladı. İzmir’in ardından en çok sarsıntıyı hisseden ilin Aydın olduğunu da hatırlatan Ercan, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a hassasiyetinden dolayı teşekkür etti. rof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “İzmir Depremi olduğunda beni ilk arayan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay oldu. Başkan Atay’ın başarılarıyla övünç duyuyorum. Umarım gelecekte kendisiyle bir araya gelebiliriz ve Aydın için depreme hazırlık konusunda neler yapabiliriz, daha ayrıntılı konuşuruz. Kendisini sevgi ile kucaklıyorum” dedi.

DEPREM İÇİN TOPLANACAKLAR
Öte yandan Efeler Belediyesi,  yarın (17 Kasım 2020) saat 14.00’te Nevzat Biçer Nikâh ve Konferans Salonu’nda olası bir depreme hazırlık ve depremin en az hasarla atlatılabilmesi için alınacak önlemler için toplantı düzenleyecek. Toplantıya STK temsilcileri, kurum ve kuruluşların yetkilileri katılım sağlayacak.