Düzce’de bugün saat 04.08’de bir deprem meydana geldi. AFAD depremin merkez üssünü Düzce Gölyaka, büyüklüğünü ise 5.9 olarak açıkladı. Deprem; Ankara ve İstanbul'da da hissedildi. 

Düzce’de bugün saat 04.08'de bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünü Düzce-Gölyaka, büyüklüğünü ise 5.9 olarak açıkladı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi de depremin merkez üssünü Düzce-Gölyaka, büyüklüğünü ise 5.9 olarak bildirdi. Deprem; Ankara, İstanbul ve pek çok ilde hissedildi.

SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce’de meydana gelen deprem ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Ayrıca İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Eskişehir, Zonguldak, Sakarya, Bilecik, Bolu, Karabük, Bartın vilayetlerinde ekiplerimize herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmamıştır. Panik ile atlama dışında 112'ye henüz bilgi ulaşmamıştır. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir.”

ARTÇI DEPREMLER...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 05.04’te; “Düzce ilimizin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, an itibarıyla 18 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır” açıklamasını yaptı. Bolu merkezinde, vatandaşlar tedbir amacıyla sokaklara çıktı. 

AFAD, saat 05.04’te Düzce’nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından 18 artçı deprem meydana geldiğini duyurdu. İstanbul ve Ankara’da da hissedilen depreme ilişkin AFAD tarafından açıklama şöyle:

“Düzce ilimizin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, an itibarıyla 18 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz.”

Bolu merkezinde vatandaşlar, tedbir amacıyla sokaklara çıktı.