Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan Efeler Afrin’de isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hijyen ve temizlik malzemeleri üretimi yapıldı. Üretilen malzemeler bölgede görev yapan emniyet güçleri ve askerlere gönderildi.

Ürünlerin yüklendiği tırı Efeler’den Afrin’e uğurlayan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, “ Eğitim yaparken aynı zamanda üretimini de gerçekleştirdiğini görüyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımız burada aynı zamanda eğitimlerini de alırken üretime katkı yaparak üretimin içerisinde yer alıyor. Özellikle ülkemizi tehdit eden terör odaklarına karşı yaşanan olumsuz noktaların giderilmesi bakımından Afrin’de görev yapan güvenlik güçlerimiz büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamında Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi örnek bir çalışmayı ortaya koydu. Burada ürettikleri temizlik ürünlerini Afrin’e göndererek Efelerden Afrine gönül köprümüzü sevgimizi iletme fırsatımız oldu. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“AYDIN-AFRİN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ”

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan Kimya Teknolojileri Alanında Aydın’daki okul ve kurumların temizlik malzemesi ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş; “ ‘Efeler Afrin’de’ sosyal sorumluluk projesi ile önce Aydınlı hayırseverlerimizin destekleriyle hammaddeler tedarik edildi. Sonra bu hammaddelerle temizlik malzemeleri üretildi. Bugün de bu malzemeleri Afrin’de görev yapan kolluk kuvvetlerimize göndererek Aydın ile Afrin arasında bir gönül köprüsü kurulması hedeflenmektedir.” dedi.

DESTEK VERENLERE PLAKET

Temizlik ürünlerinin hazırlanması için hammadde tedarikinde bulunan OKT Trailer ve diğer destekçi firmalara Aydın Valisi Hüseyin Aksoy tarafından teşekkür plaketi verildi. Konuşmaların ardından Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından edilen dualar sonrasında içerisinde 16 ton el dezenfektanı ve 4 ton sıvı sabun bulunan tır, halk oyunları gösterisi eşliğinde Afrin’e uğurlandı.

KATILIMCILAR

Törene Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, AK Parti Aydın Milletvekilleri, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş katıldı.