CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç ile AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir arasındaki "Soykırım yalanı" polemiği sürüyor. 

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

AK Partili Ali Demir'e yaptığı yazılı açıklama ile cevap veren CHP'li Mustafa Dinç, "
Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Ali Demir,
Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden’a soykırım Yalanı ile ilgili gereken cevabı veremeyişine çok üzülmüş olacak ki bizden bir cevap beklemiş. Biz de düşüncelerimizi ifade edelim.

Ali Demir Başkan,

Ben Aydın’lı doğmuş, Aydın’ın Efe’liği, Aydın’ın kültürü, Aydın’ın mertliği ile büyütülmüş bu toprakların evladıyım. Keşke Yunan galip gelseydi diyenleri dinleyerek değil, Yörük Ali Efe’lerin Yunan işgaline direnen kahramanlık öyküleriyle büyümüş bir Aydınlıyım.  Başka bir siyasi partinin yaptığı açıklamanın bizi bağlayan bir tarafı yoktur.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ olarak soykırım YALANI konusunda duruşumuz nettir. Üstelik ülkemizde iktidar sahiplerinin ABD Başkanı’na soykırım Yalanı konusunda silik bir açıklama yapmak yerine gereken tepkiyi vermelerini beklerdik.  Ancak kendisini BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİNİN eşbaşkanı olarak lanse edenlerin gereken cevabı veremeyişlerini üzüntüyle izledik. Ey Amerika, Ey Biden nidalarını bu kez duyamadık.

Biz CUMHURİYET HALK PARTİLİLER olarak Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin çıkarlarını savunmaya devam edeceğiz. ABD Başkanı’na gereken cevabı vermekten korkanlara ise 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Rahmetli Ecevit’in duruşunu açıp okumalarını tavsiye ederiz. " dedi

​​​​​​​